2021. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megnyitott Európa legnagyobb töltőparkja

Átadták a Tesla és a Fastned közös németországi töltőállomását az A3 autópálya mellett Düsseldorf közelében, mely a legnagyobb, elektromos autók számára tervezett töltőpark egész Európában. 

Az 1200 négyzetméteres területen felhúzott Ladepark Kreuz Hilden állomás jelenleg 28 villanyautó egyidejű töltését teszi lehetővé egyenáramú hálózaton: a Tesla-tulajdonosok 20 Supercharger-állást vehetnek igénybe, a más gyártók járműveivel közlekedő utazók pedig 8 csatlakozóhoz férhetnek hozzá a holland töltőüzemeltető cég jóvoltából.

A töltőállomás elhelyezkedése stratégiai jelentőségű az európai közlekedés szempontjából.

Itt keresztezi egymást az A3 és az A46 autópálya, melyek a Ruhr-vidék és a Rajna-vidék milliók által lakott településeit kötik össze, valamint ez egy fontos csomópont azok számára is, akik a Benelux államok felé utaznak. 

Fotó: electrive.com

A villámtöltők magas energiaigényének fedezését a Tesvolt energiatároló berendezése támogatja. A töltőállomás tetején elhelyezett 336 kWp-es napelemrendszer, valamint két szélturbina által megtermelt tiszta elektromosság két akkumulátorkonténerbe kerül, mely a csúcsidőszakok során mérsékelni tudja a hálózatra érkező terhelést. Sajtóinformációk szerint 2 MWh-nyi tárolókapacitás biztosítja azt, hogy valamennyi töltőpont 100 százalékban megújuló forrásból származó elektromos áramot kapjon.

Forrás: electricfelix/Youtube

A Tesvolt elmondása szerint a Ladepark Kreuz Hilden nemcsak a legnagyobb, hanem a leginnovatívabb töltőpark is a kontinensen. A töltőállomáson 2022-re megépül egy ötszintes irodaház, valamint egy négy emelet magas vertikális üvegház, ahol a helyszínen működő pékséghez termesztenek zöldségeket és gyümölcsöket.

Neked ajánljuk
Akkumulátorgyárral és komoly villanyautó-gyártási kapacitással készül a Nissan Német startup fog kisméretű lakossági villanyautókat gyártani Bulgáriában Meg-, illetve feltalálták a megújuló energia Szent Grálját? A BKK augusztusi akciója: hétfőnként diákbérlettel kedvezményes jegy váltható az állatkertbe Úgy tűnik, az új energiacímkéket még szoknunk kell
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam