2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Felmérés: a németek sem vásárolnának már dízelautót

Egy új kutatás szerint a németek egyre jobban érdeklődnek az elektromos és hibrid autók iránt, miközben a dízeles meghajtás veszít a vonzerejéből. A megkérdezettek 18 százaléka a következő autó vásárlásakor megfontolná a konnektoros autó vásárlását, míg a dízelt csak 14,5 százalékuk jelölte meg lehetőségként. Tisztán elektromos autót a megkérdezettek 11 százaléka választana.

A verivox.de  megrendelésére készült felmérés szerint a megkérdezettek többsége a rövid hatótávot, a magas vételárat és a megfelelő töltőinfrastruktúra hiányát jelölte meg legfőbb ellenérvként a tisztán elektromos autókkal szemben. Negyedük pedig úgy véli, az elektromos autók környezetvédelmi előnye is elégtelen.

A Daimler jelentése alapján a német piacon a harmadik negyedévben hatszorosára nőtt a konnektoros modelljeik eladása a tavalyi év azonos időszakához képest, ennek köszönhetően az eladott autóik negyede volt elektromos vagy hibrid ebben az időszakban.

Fotó: shutterstock.com

Németországban az állami támogatásoknak köszönhetően azonban az elmúlt hónapokban látványosan megugrottak az elektromos autók eladásai:

szeptemberben például meghaladta a számuk a húszezret is, míg arányuk elérte a 8 százalékot.

Neked ajánljuk
Nem gurulhatnak be többé Párizsba az idős dízelek és az agg benzinesek Imádják az elektromos autókat a magyarok Megszületett a megállapodás: a Fisker gyártja az első elektromos pápamobilt Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam