2021. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kiderült, hogy mennyibe kerül a legjobb villanyautó

77 400 dollár lesz a gyártó által javasolt kereskedelmi induló ára a Lucid Air alapváltozatának. A márka vezérigazgatója szerint műszaki megoldásait tekintve ez a modell a legfejlettebb tisztán elektromos autó.

Amerikában akár  69 900 dollárért haza lehet majd vinni a villanyautót (egyes államokban további támogatás is elérhető lehet), amely ezért az árért cserébe 480 lóerős teljesítményt kínál hátsókerék-hajtással, valamint 406 mérföldes (670 kilométeres) hatótávot.

Műszaki megoldásait tekintve a Lucid Air jelenleg a legfejlettebb tisztán elektromos autó, a vezérigazgató elmondása szerint

összességében 17 százalékkal hatékonyabb, mint a Tesla csúcsszedánja.

Fotó: Lucid Air

A tágas utastér és csomagtér, valamint a prémium minőség ráadásul mind olyan tényezők, melyekkel a Lucid vásárlókat csalhat el a Teslától.

A legolcsóbb Lucid nem lesz elérhető 2022 előtt, ugyanakkor valamennyi változat már foglalható. A limitált darabszámú, 169 000 dolláros, különleges Dream Edition kiszállítása 2021 tavaszára várható.

Neked ajánljuk
Különleges városi cirkáló a Renault-tól Nagyot lépett az elektromobilitás területén a Volkswagen Olaszországban nagy sikere van a Fiat 500e-nek Kiket gazdagítanak a tengerekből származó értékek? Hatezer maszkot kapott Szirmabesenyő
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam