2021. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villanybuszt tesztel a Volán

A Volánbusz a Zöld Busz Program mintaprojektje keretében egy hónapon keresztül egy Solaris Urbino 12 electric típusú elektromos autóbuszt tesztel Békéscsabán. A villanybusz egyetlen feltöltéssel mintegy 200 kilométer távolságot tesz meg.

A 12 méteres elektromos autóbusz 31 ülő és 45 álló utas szállítására alkalmas. Az alacsony padlós, korszerű hűtő- és fűtőberendezéssel felszerelt jármű mozgásukban korlátozott, kerekesszékkel, babakocsival közlekedő utasokat is szállíthat, utasterében külön helyet alakítottak ki számukra.

A busz egy töltéssel mintegy 200 kilométer távolság megtételére képes, károsanyag- és zajkibocsátás szempontjából is kiváló alternatívája a dízelüzemű járműveknek.

Fotó: Volánbusz

A Volánbusz szakemberei a tesztidőszak alatt folyamatosan gyűjtik és értékelik az üzemeltetési tapasztalatokat.

A nemzeti buszstratégia egyik elemeként 2022-től kizárólag elektromos autóbuszok helyezhetők üzembe a 25 ezer főnél népesebb magyarországi településeken – erről itt számoltunk be bővebben. 

Neked ajánljuk
Elektromos buszokkal zöldít a Volánbusz Elektromos buszokkal zöldít a Volánbusz Megjelennek a villanyvonatok, fókuszban lesz a kerékpárszállítás a Balaton északi partján Pár éven belül emberen is tesztelik az öregedést legyőző eljárást Rekordhőséget hozott a június az Egyesült Államokban
Tovább a forrásra: startlap.hu
Vissza
Hírfolyam