2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elkészült a kétszázezredik BMW i3

A napokban Lipcsében legurult a gyártósorról a kétszázezredik i3-as BMW, a márka legelső sorozatgyártásba vitt, tisztán elektromos meghajtású modellje, és az elmúlt hónapokig az egyetlen is, hiszen egészen az iX3 futószalagjának beindításáig nagy volumenben nem készült másik villanyos BMW.

Az i3 nemcsak a legkelendőbb prémium jármű a szegmensében, de a márka elmondása szerint a mai napig őrzi népszerűségét. Sőt,

az elmúlt hónapokban annyi megrendelés érkezett a modellre, hogy még a szokásos nyári leállás is elmaradt Lipcsében, és felpörgette a termelést a BMW.

A jubileumi darab a gyártó Fluid Black öltözékét viseli iBlue díszítésekkel Fotó: BMW

A hét éve tartó siker annak is köszönhető, hogy az akkumulátor kapacitása az eredeti 22,6 kWh-ról 2016-ban először 33,2-re, majd 2018-ban egy jelentős frissítéssel 42,2 kWh-ra emelkedett, így az autó már akár 310 kilométert is megtesz egy töltéssel. A hajtásláncot egyébként a BMW-csoporthoz tartozó MINI Cooper SE modellje is megkapta. Az i3 abban a tekintetben is fontos a gyártó számára, hogy ez volt a legelső modell, melynek utastere szénszálas műanyaggal (CFRP) készült, hozzájárulva a márka autóinak könnyű szerkezetéhez.

Az i3 szériából 2024-ig még biztosan épülnek új darabok, ráadásul egy újabb akkufrissítés is várható.

Fotó: BMW
Neked ajánljuk
Imádják az elektromos autókat a magyarok A Tesla Model 3 kedvenc a villanyautók között, és a 16. legnépszerűbb személyautó Megszületett a megállapodás: a Fisker gyártja az első elektromos pápamobilt Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam