2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már épül a Factory Zero

A General Motors (GM) bejelentést tett az első olyan üzeméről, ahol kizárólag elektromos autókat fognak gyártani. Ez lesz a detroiti „Factory Zero”, a hely, ahol a GMC Hummer EV-pickupok és a GM többi elektromos járműve is készül majd. 

A General Motors bejelentette, hogy a Detroit-Hamtramck üzeme ezentúl Factory Zero néven működik tovább, és átkonfigurálják elektromos járművek gyártására.

Az üzem neve tükrözi a balesetmentes, kibocsájtásmentes és túlterhelésmentes jövő vízióját.

A létesítmény a fenntartható gyártásra összpontosít majd. A GMC Hummer EV és a Cruise Origin ezen célok mentén gyártott elektromos, önjáró autók lesznek. A GM Hummer EV gyártása 2021 végén indulhat. 

Fotó: GM

„A Factory Zero a következő csatatér az EV-versenyben, és a GM zászlóshajója lesz az elektromos jövőbe vezető utunk során. Az itt felépülő elektromos teherautók és terepjárók segítenek a GM és az autóipar átalakulásában” – mondta Gerald Johnson, a GM globális gyártásért felelős alelnöke.

A GM kiemelte:

elkötelezettek amellett, hogy 2030-ig az egyesült államokbeli létesítményeik 100 százaléka megújuló energiával működjön,

2040-ig pedig az összes globális létesítményükre igaz lesz az elkötelezettség – ez alól pedig a Factory Zero sem kivétel.

Forrás: Videos zur Elektromobilität/YouTube
Neked ajánljuk
Imádják az elektromos autókat a magyarok Elektromos autók, belföldi akkumulátorgyártás – Nem csak a klímacélok motiválják Joe Bident Megszületett a megállapodás: a Fisker gyártja az első elektromos pápamobilt 1 milliárd dolláros összefogás indíthatja be a megújuló befektetéseket a világ elmaradott térségeiben A biogazdálkodás 2050-re egész Európa élelmiszerigényét fedezheti
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam