2021. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pályázat autóbusztöltő berendezések gyártóinak és forgalmazóinak

Az autóbusztöltő berendezések gyártóinak és forgalmazóinak hétfőtől megnyílt a lehetőségük arra, hogy minősített partneri címet szerezhessenek, ezzel pedig részt vegyenek a Zöld busz program demonstrációs mintaprojektben – közölte Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

A kormány a Zöld busz programban 36 milliárd forinttal támogatja az elektromos autóbuszok beszerzését.

A Klíma- és természetvédelmi akcióterv keretében meghirdetett Zöld busz program demonstrációs mintaprojektében első körben a buszgyártók és -forgalmazók szerezhettek minősített partneri címet. A folytatásban a töltőberendezéseket gyártó és forgalmazó piaci szereplők 2020. október 26-tól nyújthatnak be pályázatot termékeik minősítésére.

Kaderják Péter kiemelte: a felhívásban az elektromos autóbuszok töltésére alkalmas, legalább 100 vagy 150 kilowatt teljesítményű egyenáramú töltőberendezést forgalmazó cégek, cégcsoportok jelentkezését várják. A pályázaton sikeresen szereplő gyártók és forgalmazók termékei vehetnek majd részt a Zöld busz programot előkészítő demonstrációs mintaprojektben.

Fotó: Shutterstock

A mintaprojekt célja a tapasztalatszerzés az elektromos autóbuszok üzemeltetése és beszerzése, az infrastruktúra-kiépítés és a járművek töltése terén.

Debrecenben már befejeződött, Békéscsabán pedig októberben indult el a Zöld busz demonstrációs program.

Kaderják Péter kiemelte: a kormány célja, hogy tíz éven belül minden második busz környezetbarát legyen a nagyvárosok helyi közlekedésében.

  • A pályázatok benyújtására 2020. november 13-án 12 óráig van lehetőség. A felhívás a Zöld busz program hivatalos weboldalán érhető el.
Neked ajánljuk
London főpolgármestere bejelentette: már csak elektromos buszokat vásárolnak A Zöld Busz Program hozzájárul klímacéljaink eléréséhez Egy modern klasszikus: elektromos Ikarus busz Budapesten Egységes töltőkkel csökkentené a kényelmetlenséget és a készülékek környezeti lábnyomát az unió Látványos installáció derített fényt a telepes medúzák megejtő és pótolhatatlan világára
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam