2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Biztonságból csillagos ötös a VW ID.3

Az ID.3 a lehető legmagasabb minősítéssel zárta az Euro NCAP biztonsági tesztjeit, a vizsgáztatók ugyanis minden kritérium szerint – a felnőtt és gyermek utasok, illetve a védettség nélküli közlekedők védelme, valamint a vezetői segédrendszerek terén – egyaránt kedvező minősítéssel ismerték el a villanyautót. 

„Autóink magas színvonalú biztonsága mindenkor különösen fontos számunkra, ezért az MEB-koncepcióban is már a kezdetektől tekintetbe vettük – amint az ID.3 öt csillaga is meggyőzően bizonyítja” – hangsúlyozta dr. Frank Welsch, a Volkswagen márka igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja.

A felnőtt utasok védelmének értékelése a többi között frontális és oldalirányú ütközések, valamint az ostorcsapás-jellegű mozgások okozta traumák tesztjeire épül. Ezen ütközési vizsgálatok, illetve a gyors és biztonságos mentést és kiszabadítást szolgáló biztonsági megoldások értékelése alapján

az ID.3 esetében 87 százalékos védelmi fok adódott a vezető és felnőtt utasai, valamint 89 százalék a gyerek utasok számára.

Forrás: Euro NCAP/Youtube

Utóbbi értékelés három fontos szemponton alapul: a gyerekvisszatartó biztonsági rendszerek frontális vagy oldalirányú ütközés során nyújtott védelme mellett a különböző méretű gyermekülések beépítésének lehetőségei, illetve a jármű által a gyerekek biztonságos szállításához kínált felszerelések álltak a középpontban.

Ötcsillagos értékelésével az ID.3 folytatja a Volkswagen Euro NCAP sikersorozatát, amelyben legutóbb az új Golf és a T-Cross érte el a legmagasabb minősítést. Az Európai Újautó-értékelési Program (European New Car Assessment Programme) immár 1997 óta szolgál az új gépkocsik biztonsági színvonalának szigorú mércéjéül, naprakész tájékoztatást nyújtva az autóvásárlóknak a népszerű új modellek biztonságáról.

Neked ajánljuk
Nagyot gyorsult a zöld rendszámos autók regisztrációja Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone 3 év, 40 ezer kilométer villanyautóval Magyarországon Kamionnyi adomány érkezett Tiszaderzsre Egyre biztosabb: megcserélődnek a Föld mágneses pólusai
Tovább a forrásra: zoldautok.hu
Vissza
Hírfolyam