2021. június 15., Jolán, Vid
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tovább zöldülhet a kínai autóállomány

Előrejelzések szerint az elektromos, a plug-in hibrid és a hidrogénüzemű járművek értékesítése a világ legnagyobb autópiacán 2025-re az összes új autó értékesítésének 20 százalékára nő, a mostani mindössze 5 százalékról – jelentette be Kína állami tanácsa.

Az úgynevezett „újenergia-járművek” (New Energy Vehicle, NEV), köztük az akkumulátoros, plug-in hibrid és hidrogénmeghajtású járművek értékesítése nőni fog, köszönhetően a kínai NEV-ipar technológiai fejlesztésének – idézi a Reuters cikke nyomán a kínai kormánynak az országos ötéves terv részeként rögzített stratégiai dokumentumát az nrgreport.com. 

Az állami tanács

az elektromos járművek alkatrészeinek, illetve azok technológiájának jelentős fejlesztését, valamint hatékonyabb elektromosjármű-töltő és akkumulátorcsere-hálózatok kiépítését javasolta.

Fotó: Shutterstock

A tervek szerint a kínai kormány javítani fogja a zöldautó-kvótarendszert is annak érdekében, hogy a gyártókat környezetbarátabb járművek gyártására késztesse.

A Tesla, a Volkswagen és a helyi versenytárs, a NIO is bővíti a villanyautók gyártását Kínában, az értékesítés várhatóan körülbelül 1,1 millió darab lesz ebben az évben.

Neked ajánljuk
A Tesla Model 3 kedvenc a villanyautók között, és a 16. legnépszerűbb személyautó Ismét óriási siker a pályázat, a technikai feltételek javulhatnak Megszületett a megállapodás: a Fisker gyártja az első elektromos pápamobilt Környezetbarát fóliával spórolnak meg több tonna műanyagot Ingyen táborozhatnak a mentősök gyerekei
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam