2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb megfizethető villanyautó a láthatáron

Az elektromos autók piacán is megjelentek a viszonylag olcsó modellek, melyek főleg Kínában gördültek le a gyártósorról. A Kandi Technologies K27 típusú villanyautója is a kedvező árával tett szert azonnali sikerre. 

Megfelelt az állami kibocsátási normáknak, így megkapta a kaliforniai levegővédelmi bizottság (CARB) közúti engedélyét a Kandi Technologies K27 típusú villanyautója – ezzel szabaddá vált az út a kínai autógyártó amerikai leányvállalata előtt a megrendelések teljesítésére.

A Kandi augusztusban mutatta be – erről itt írtunk bővebben –  két kompakt városi kisautóját, melyek beindítják a hazai piacon kívüli terjeszkedést.

Dimenzióit tekintve a K27 kisebb, ebben egy 17,69 kWh-s aksi dolgozik, a hatótávolság pedig körülbelül 160 kilométer.

Forrás: TopSpeed/Youtube

Az első kerekes rendszer csúcsteljesítménye 20 kW, a végsebessége pedig 100 km/h felett van. Bár az akkuja sokkal kisebb, mint a K23-é, feltöltése csak fél órával gyorsabb a feleakkora áramerősség  (240 V/16 A) miatt. Mindkét modell akkumulátorára 8 év/62 ezer mérföldes (~100 ezer km) garancia jár.

Az amerikai belépő időzítése kiváló, hiszen a belső égésű motorral szerelt járművek értékesítésének betiltásáról szóló kaliforniai rendelet bejelentését követően most nagyobb szükség van megfizethető villanyautókra. Az ország legolcsóbb elektromosaként a K27 kétségtelenül ideális választás lesz azoknak, akiknek a vételár a fő szempont.

Az autót 20 499 dolláros listaáron jelentette be a Kandi, ám a piaci bevezetés elején bizonytalan ideig 17 499 dolláros áron lehet hozzájutni. A szövetségi támogatás 10 000 dollárra vágja meg az árat, amit további 2000 dollárral csökkent Kalifornia saját villanyautós támogatása, így akik mindkét kedvezményt igénybe tudják venni, azok 8000 dollárért hazavihetik.

Neked ajánljuk
140 elektromos Mini Coopert rendelt dolgozóinak a Deloitte Hongkongi értesülések szerint nem sikerült megállapodást elérni a kínai–amerikai klímaügyi tárgyalásokon Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak Bíróság mondta ki, hogy az Indonéz elnök nem tett eleget a levegőminőség javításáért
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam