2021. október 28., Simon, Szimonetta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Villanyautóival hódítaná meg Kínát a Volkswagen

A Volkswagen bemutatta új, elektromos autóit Kínában –  a német autógyártó nem titkolt szándéka, hogy helyet követeljen magának az országban. A helyszín nem véletlen: Kína ugyanis a világ legnagyobb piacának számít az elektromos járművek szempontjából. 

Az ID.4 CROZZ, valamint az ID.4 X elektromos városi terepjárókat a napokban mutatták be Sencsenben. 

Stephan Wöllenstein, a Volkswagen-csoport kínai ágazatának vezérigazgatója az eseménnyel egybekötött sajtótájékoztatón elmondta:

2023-ig az ID-család nyolc különböző modelljének bevezetését tervezik. Az autógyártó reményei szerint ezekkel a modellekkel a Volkswagen az új energiával működő gépjárművek legkedveltebb márkájává válhat Kínában.

Fotó: Shutterstock

A két ID.4 modell jelenleg előrendelhető, árukról pedig annyit árultak el, hogy a levonások után 250 ezer jüan (11,7 millió forint) alatt lesz. Viszonyításképpen: a Tesla Model 3-as típusú járművének alapverziója jelenleg 249 900 jüanba kerül.

A gyártó beszámolója szerint az ID.4-es, MEB-platformra épülő modellek maximális hatótávolsága meghaladja az 550 kilométert.

A Volkswagen szeptember végén jelentette be, hogy kínai partnereivel együtt csaknem 15 milliárd eurós beruházást fog végrehajtani az elkövetkező négy évben az elektromos autók piacán. A cég emellett már elindított egy 33 milliárd eurós befektetést az elektromos autók globális fejlesztésére. Az elektromos autókra való átállás és digitalizáció jegyében pedig a Volkswagen 2025-ig összesen 15 különböző, új energiával működő modellt kíván gyártani Kínában, így kínai portfóliójának 35 százalékát tennék ki a teljes mértékben elektromos járművek.

Forrás: Autogefühl/Youtube

Neked ajánljuk
A Volkswagen-vezér szerint ideje elektromos autóra váltani Tannistest: idén több mint a fele elektromos Energiahiány Kínában Glasgow-ban új pályára kellene állítani a klímavédelmi törekvéseinket Éheznek és pusztulnak a manátuszok Floridában
Tovább a forrásra: baon.hu
Vissza
Hírfolyam