2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bentley: irány a villanyosítás!

Egyértelműen beindult az elektromos meghajtásra való átállás a luxusmárkák berkein belül is. Nemrég a Bentley is bejelentette, hogy 2030-tól csak elektromos modelleket találunk majd a kínálatában. 

Az irányvonal neve „Beyond100 strategy”, a cél pedig egyértelmű: irány a villamosítás!

„A Beyond 100 stratégia mai ismertetésével a Bentley Motors bemutatja arra vonatkozó tervét, hogy globálisan vezető márkává váljon a fenntartható luxusmobilitás terén. Azzal az ígérettel, hogy

a Bentley valóban fenntartható luxust kínál, a márka újratervezi üzleti tevékenységének minden aspektusát, hogy a végeredmény egy szén-dioxid-semleges szervezet lehessen, mire a márka megkezdi a következő száz évét!

Ezen célkitűzést kezdetben a Bentley termelési és operatív tevékenységeinek felülvizsgálata segíti. Ez magában foglalja azt a vállalást is, hogy 2026-tól csak plug-in hibrid és tisztán elektromos, 2030-tól pedig csak tisztán elektromos járműveket kínál a márka” – írják. 

Fotó: Bentley

2021-ben két új plug-in hibrid is várható a márkától, de már van terv a tisztán elektromos modellre is, igaz, még csak tanulmányautó szinten, ez az EXP 100 GT.

Neked ajánljuk
Imádják az elektromos autókat a magyarok Elektromos autók, belföldi akkumulátorgyártás – Nem csak a klímacélok motiválják Joe Bident Megszületett a megállapodás: a Fisker gyártja az első elektromos pápamobilt 1 milliárd dolláros összefogás indíthatja be a megújuló befektetéseket a világ elmaradott térségeiben A biogazdálkodás 2050-re egész Európa élelmiszerigényét fedezheti
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam