2020. december 4., Barbara, Borbála
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ismét rekordot döntött a hazai villanyautó-eladás

Hazánkban ismét rekordot döntött az egy hónap alatt forgalomba helyezett zöld rendszámos járművek száma: októberben összesen 1138 pár ilyen rendszámtáblát adtak ki az okmányirodák.

Ez 109 pár rendszámmal több, mint amit a magyar elektromobilitás eddigi legsikeresebb hónapjában, 2020 szeptemberében kiadtak, és egyben ez a második hónap, amikor ez az adat átlépte az ezres küszöböt.

Október 31-én már 24 487 járművön volt a tiszta meghajtást hangsúlyozó azonosító.

Az újonnan forgalomba helyezett járművek közül ismételten a tisztán elektromos meghajtásúak (5E kategória) bizonyultak a legnépszerűbbnek, belőlük 614 darab került az utakra, 22 százalékkal több, mint múlt hónapban, és majdnem két és félszerese a 2019 októberében forgalomba helyezett villanyautók számának (253 darab).

2020-ban a tisztán elektromos modellek messze felülmúlták hatótávnövelős társaikat, melyekből 366 darabra került fel rendszám. A tölthető hibridekből (5P kategória) 158 példány kapott engedélyt – ez 52 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt volt. 

Fotó: BM
Neked ajánljuk
Hazánk is bekapcsolódik az európai akkumulátorpiaci versenybe 2020-ban eddig ezek a gyártók értékesítették a legtöbb villanyautót Ökogazdálkodás: megosztottságot teremt idehaza az uniós direktíva Az Európai Központi Banknál is érik a zöldfordulat, de ennek nem mindenki örül A világon elsőként engedélyezték mesterséges csirkehús értékesítését Szingapúrban
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam