2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Indukciós töltőket építenek az olasz autópályákba

Indukciós töltőberendezéssel szerelnek fel egy útszakaszt Olaszországban egy kísérleti projekt keretein belül – az erről szóló szándéknyilatkozatot már januárban aláírta a technológiát fejlesztő ElectReon, valamint az olasz infrastruktúra-építő vállalat, a Societa’ di Progetto Brebemi.

Hamarosan megkezdődnek a munkálatok egy egy kilométeres szakaszon a Brescia és Milánó között futó A35-ös autópálya közelében, ahol a következő 36 hónap során a partnerek az indukciós villanyautó-töltés lehetőségeit vizsgálják az fizetős utak kontextusában.

Ha a teszt sikeresen zárul, akkor az egész A35-ös autópályán megjelenhetnek az aszfaltba épített töltőpadok.

Fotó: ElectReon

A sztráda körülbelül 62 kilométer hosszú, de mindkét irányban tölteni tudja majd a járműveket, illetve néhány környező út is része lehet a projektnek, így nagyjából akár 150 kilométer hosszan is lefektethetik a töltőket.

Sajnos az energia fogadásához speciális, a villanyautóba épített ElectReon receptorra van szükség, és még a technológia sem tart ott, hogy autópálya-tempó mellett adja át az áramot az autónak.

Az ElectReon októberben jelentette be, hogy más európai infrastruktúra-építő cégekkel is megállapodott, így hamarosan Belgiumban, Franciaországban, és Németországban is megkezdődik az indukciós töltők telepítése, Svédországban pedig már készül az ilyen útszakasz.

Neked ajánljuk
Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone A Zöld Busz Program hozzájárul klímacéljaink eléréséhez Az élelmiszerhulladék segíthet elhozni a fenntarthatóbb sebkötözők korát A világ legnagyobb élőnövény-gyűjteménye a londoni Kew Gardensben van Idén is sikeres volt a takarítási világnap
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam