2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bemutatkoznak az eltitkolt Porschék

A Porsche bejelentette, hogy elérhetővé vált a Porsche Unseen című könyve. A 978-3-667-11980-3 ISBN-számmal jelzett iromány olyan tanulmányautókat mutat be a 2005 és 2019 közötti időszakból, melyeket a közönség ez idáig nem láthatott. 

A Porsche weboldalát érdemes követni, ahol több sorozaton keresztül bemutatkoznak az elmúlt 15 év legizgalmasabb koncepciói. Az első részt nemrég tette közzé a márka, amelyben a 2017-es hibrid 919 Streetről, a 2019-es Vision Spyderről, valamint a 2018-ban megalkotott Vision Renndienstről láthatunk fotókat. Hármójuk közül az utóbbi a legizgalmasabb, nemcsak azért, mert ennek aljába tisztán elektromos meghajtást épített be a Porsche, hanem mert a hatszemélyes kisbusszal egy teljesen ismeretlen szegmenst indultak el felfedezni a tervezők. 

Fotó: Porsche

A neve arra utal (Renndienst = versenyszerviz), hogy a márka főként a versenysportba szánta villanyautóját csapat- vagy személyzetszállító járműnek, de az utasteret úgy tervezte, hogy a középre helyezett vezetőülés mögött egy család is kényelmesen utazhasson.

Fotó: Porsche

Egy másik érdekességre is fény derült: Michael Mauer elárulta, hogy a Taycan, pontosabban az azt megelőző Mission E-tanulmány is egy be nem mutatott koncepcióból született. A 960 Turismo Concept mögött az az elképzelés állt, hogy a Porsche legyen az első olyan autógyártó, mely nagyjából a 918 Spyder dimenzióival, de négy üléssel készít hipersportautót.

Neked ajánljuk
Jó hatással van a halolaj a magzatra várandósság alatt Ezek a vállalatok nyerték idén a Fenntarthatóság Szimbóluma versenyt Idén már nem olvad tovább az északi-sarki jég Reneszánsz vadászrajzok a Szépművészeti Múzeumban Idén Koppenhága bizonyult a világ legfenntarthatóbb városának
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam