2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Íme az elektromos Ford Transit

Online sajtótájékoztató keretében leleplezték a Ford E-Transitot. Bár az elektromos modellről már néhány részlet ismert volt, ezúttal a legfontosabb paraméterekre is fény derült. 

A többi között kiderült, hogy a járgány mozgatásáról 269 lóerős (198 kW-os), illetve 430 Nm forgatónyomatékú villanymotor gondoskodik, ami

 a legerősebb elektromotornak tekinthető az Európának készülő e-furgonok között.

A vásárlók dobozos, dupla kabinos áruszállítók, valamint önjáró alvázas kivitelek közül választhatnak. A kínálat 25-féle konfigurációt tartalmaz, többféle hosszúsággal és tetőmagassággal, valamint maximálisan 4,25 tonnás megengedett össztömeggel. 

Fotó: Ford

Az E-Transitot 63 kWh összteljesítményű akkumulátorcsomaggal szerelik, amely így egyetlen feltöltéssel, kedvezőtlen időjárási körülmények mellett, megrakva 350 kilométeres hatótávolságot tesz lehetővé (WLTP). Ez azt jelenti, hogy elvben a jármű nemcsak a belvárosi, hanem a regionális áruszállítási feladatokra is bevethető. Ráadásul azt mondják, hogy eco üzemmóddal ugyanakkor 8-10 százalékkal csökkenthető az energiafelhasználása. 

Fotó: Ford

Európában 2022-ben jelenhet meg az E-Transit, amelynek a VW eCrafter/MAN TGE párossal, valamint a Mercedes-Benz eSprinterrel kell majd megküzdenie a vásárlók kegyeiért. 

Neked ajánljuk
1 milliárd dolláros összefogás indíthatja be a megújuló befektetéseket a világ elmaradott térségeiben A biogazdálkodás 2050-re egész Európa élelmiszerigényét fedezheti A klímával kapcsolatos tudatosság a fiatalok párválasztására is hatással van Újabb illegális szemétszállítmányra bukkantak a román vámosok Zöldtetős buszmegállóval tesz a biodiverzitás megőrzéséért Budafok-Tétény
Tovább a forrásra: vezess.hu
Vissza
Hírfolyam