2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közel 26 billió forintot költ tisztán elektromos autók fejlesztésére a Volkswagen

A Volkswagen AG konszern bejelentette, hogy a következő öt évben az ágazatban zajló technológiai átalakuláshoz igazodva 73 milliárd eurót szán elektromos mobilitási, hibridtechnológiai és digitalizációs fejlesztésekre. 

Azaz átszámítva majdnem 26 billió forintot, ami a tavalyi magyar bruttó nemzeti össztermék valamivel több mint felének felelne meg.

Az összegből a Volkswagen 

35 milliárd eurót fordít elektromos mobilitási, 11 milliárd eurót hibrid hajtáslánc-technológiai, valamint 27 milliárd eurót digitalizációs fejlesztésekre.

Fotó: Shutterstock

A Volkswagen-csoport 2030-ig összesen 26 millió teljesen elektromos autót gyártana le –  ebből 19 millió darab épülhet az olcsóbb típusok számára kifejlesztett MEB-padlólemezre. Ilyenek a most megjelent Volkswagen ID.3 és ID.4.

Neked ajánljuk
Nagyot gyorsult a zöld rendszámos autók regisztrációja Nagyot gyorsult a zöld rendszámos autók regisztrációja ID.Life – A VW elektromosból is megalkotta a népautót? Így készíthetünk otthon herbamézet A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam