2021. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közel 26 billió forintot költ tisztán elektromos autók fejlesztésére a Volkswagen

A Volkswagen AG konszern bejelentette, hogy a következő öt évben az ágazatban zajló technológiai átalakuláshoz igazodva 73 milliárd eurót szán elektromos mobilitási, hibridtechnológiai és digitalizációs fejlesztésekre. 

Azaz átszámítva majdnem 26 billió forintot, ami a tavalyi magyar bruttó nemzeti össztermék valamivel több mint felének felelne meg.

Az összegből a Volkswagen 

35 milliárd eurót fordít elektromos mobilitási, 11 milliárd eurót hibrid hajtáslánc-technológiai, valamint 27 milliárd eurót digitalizációs fejlesztésekre.

Fotó: Shutterstock

A Volkswagen-csoport 2030-ig összesen 26 millió teljesen elektromos autót gyártana le –  ebből 19 millió darab épülhet az olcsóbb típusok számára kifejlesztett MEB-padlólemezre. Ilyenek a most megjelent Volkswagen ID.3 és ID.4.

Neked ajánljuk
A Volkswagen villanyautói vezették az európai eladási listákat 2030-ra a teljes line-upját elektrifikálja a Fiat A kétirányú töltés első nagyszabású kutatása városi körülmények között Pár éven belül emberen is tesztelik az öregedést legyőző eljárást Rekordhőséget hozott a június az Egyesült Államokban
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam