2021. október 28., Simon, Szimonetta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tavasszal érkezik az elektromos Toyota Proace Verso

Ha minden jól megy, márciusban debütálhat a Toyota Proace Verso tisztán elektromos változata. A személyszállító 50 és 75 kWh teljesítményű lítiumion-akkumulátorral választható majd, hatótávja pedig elérheti a 330 kilométert.

A Toyota jövő tavasszal a Proace Verso Electric modellel bővíti ki zéró károsanyag-kibocsátású, akkumulátoros, elektromos hajtású járművei sorozatát. A Proace Electric közepes áruszállító mellett ez az autó vonzó és rugalmas mobilitási lehetőséget kínál az olyan vállalkozások számára is, amelyek alacsony károsanyag-kibocsátású környezetben végzik munkájukat.

A vásárlók kétféle lítiumion-akkumulátor közül választhatnak:

az 50 kWh kapacitású egységet teljesen feltöltve akár 230 kilométert, a 75 kWh kapacitású akkumulátorral pedig akár 330 kilométert is lehet autózni.

Mindkettővel 136 lóerő a teljesítmény, és 260 Nm a forgatónyomaték. A végsebesség 130 km/óra elektronikusan szabályozva. 

Fotó: Toyota

A Proace Verso Electric olyan változatokban és kivitelekben lesz kapható, hogy a kínálatban a lehető legtöbb érdeklődő megtalálhassa az igényeinek pontosan megfelelő autót. A modellcsaládban ugyanúgy szerepelnek majd a praktikus Combi és Shuttle változatok, mint a kifinomultabb Family és VIP modellek. 

A modellben a legújabb Toyota Safety Sense aktív biztonsági és vezetősegítő rendszerek működnek. Ilyen például a gyalogosérzékeléssel kiegészített, ütközést megelőző rendszer, a teljes sebességtartományban működő sebességtartó automatika, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, az automatikus távfényvezérlés, a jelzőtábla-felismerő rendszer.

Forrás: AFT Channel/YouTube
Neked ajánljuk
Tannistest: idén több mint a fele elektromos A Volkswagen-vezér szerint ideje elektromos autóra váltani Közel 1500 km-t tett meg egy autó egyetlen hidrogéntöltéssel Glasgow-ban új pályára kellene állítani a klímavédelmi törekvéseinket Éheznek és pusztulnak a manátuszok Floridában
Tovább a forrásra: autoblog.hu
Vissza
Hírfolyam