2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Milánó is a villanybuszokban látja a jövőt

Az elektromos buszok gyártásával foglalkozó Solaris 2021-re 100 Urbino 12 típusú elektromos buszt szállít Milánóba.  A város terve az, hogy legkésőbb 2030-ra a teljes buszflottát elektromos meghajtásúra cseréli, ezzel is biztosítva a tisztább levegőt és környezetet. 

Milánóban 40 modellt munkába is állítottak, amelyek egy régebbi megrendelés keretein belül készültek el, valamint a Kiepe Electric céggel már kiépítették a töltéshez szükséges hálózatot és infrastruktúrát.

„Rendkívül boldogok vagyunk, hogy lehetőségünk van több elektromos Solaris busszal ellátni a milánói tömegközlekedésért felelős ATM-et. Hatalmas befektetés ez nemcsak a modern, biztonságos és kényelmes önkormányzati közlekedésbe, hanem mindenekelőtt a tiszta levegőbe, valamint egy jobb életminőségbe” – mondta Alberto Fiore, a Solaris Italia ügyvezető igazgatója.

Az ATM (Azienda Trasporti Milanesi) egyébként két újszerű megoldással is felszerelteti a buszokat: egy Mobileye Shield + blind spot nevű funkcióval, amely a sofőrnek segít az általa nem látott területek megfigyelésével, ezzel is elkerülve az esetleges baleseteket, valamint a visszapillantó tükrök helyett kamerák fognak segíteni a sofőrnek a tájékozódásban. 

Fotó: Solaris

A Solaris ezzel a megrendeléssel egy újabb mérföldkőhöz érhet, ugyanis hamarosan legördül az ezredik villanybuszuk is a gyártósorról.

„Az elektromobilitás nem csak egy üres kifejezés. Nagyon büszkék vagyunk az ezer eladott elektromos buszra, amely eredményért cégünk minden tagja nagyon keményen dolgozott”

– fogalmazott Petros Spinaris, a Solaris Bus & Coach elnökhelyettese.

Milánó városa nagyon jó úton halad: egyértelmű célt tűztek ki, belátható időn belüli teljesítéssel. A tömegközlekedés nagy részben felelős egy város rossz levegőminőségéért, ezért is jó ötlet elektromos meghajtásra váltani ezen a téren.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam