2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

700 kilométeres hatótávval jöhet a Volkswagen első villanykombija?

Miután a Volkswagen bejelentette, hogy újabb milliárdokat költ az elektromobilitásra, és elárulta, hogy 2023-tól elindítja ID. Aero nevű járművének gyártását, a VW vezérigazgatója pontosította, hogy milyen modellről van is szó.

Ralf Brandstätter, a VW vezérigazgatója által közzétett fénykép tanúsága szerint az Aero B a 2019-ben ID. Space Vizzion néven bemutatott tanulmány projektneve, amelyből a márka legelső tisztán elektromos kombija készül majd.

Habár a tisztán elektromos kombikból még óriási hiány van a piacon, nem ez lesz a legelső ilyen kialakítású villanyautó: a kínai SAIC-hoz tartozó MG ugyanis már megelőzte a VW-t az MG 5 európai piacra dobásával.

Fotó: Ralf Brandstätter/LinkedIn

A tavaly novemberi premierkor a Volkswagennél még arról beszéltek, hogy 2021-ben bemutatkozik a végleges változat, és a sorozatgyártás is beindul, ám ez most 2023-ra lett halasztva. Jó hír viszont, hogy az igazgató már 700 kilométeres hatótávolságot emleget.

Neked ajánljuk
Imádják az elektromos autókat a magyarok Elektromos autók, belföldi akkumulátorgyártás – Nem csak a klímacélok motiválják Joe Bident Megszületett a megállapodás: a Fisker gyártja az első elektromos pápamobilt A Vöröskereszt munkatársait látja vendégül a Gyulai Várfürdő Csaknem ötven fokra melegedett a talaj Szibériában
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam