2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Vatikán is tisztán elektromosra cseréli flottáját

A Vatikán tisztán elektromos meghajtásúra cseréli szolgálati autóflottáját, ezzel is tovább csökkentve a Róma szívében található városállam hozzájárulását a levegőszennyezéshez és a klímaváltozáshoz.

A tervekről Roberto Mignucci, a Vatikánvárosi Államot irányító hivatal műhelyeinek és felszerelésének igazgatója a L’Osservatore Romano napilapnak elmondta, hogy a kizárólag villanyautókból álló flotta ideális lenne a Vatikán számára, mivel annak területe mindössze 0,44 km2, és a külső birtokai is viszonylag közel, néhány tíz kilométeres távolságban találhatók.

A flotta évente csupán körülbelül 6400 kilométert tesz meg, ami nagyjából átlagosan 18 kilométeres futást jelent naponta.

Fotó: Toyota

Az elektromos hajtásra való átállás egyben példamutatás is. 

A pápa és a Vatikán egyébként már régóta igyekszik mérsékelni környezetterhelését, mostanában például egy károsanyag-kibocsátásmentes, hidrogénüzemű Toyota Mirai-jal fuvarozzák Ferenc pápát, XVI. Benedek pápa pedig 2400 napelemtáblát telepíttetett a Paul VI csarnok tetejére. 

Egyelőre nem derült ki, hogy pontosan milyen járművekkel és mikorra tervezi a környezetbarát autókra való átállást a Vatikán.

Neked ajánljuk
Nincs benne trükk – Az autós szakíró ötletei a budapesti autós helyzetre Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Őshonos, védett növény- és állatfajok védelmét célzó fejlesztések hazánk legészakibb nemzeti parkjában Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam