2021. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Vatikán is tisztán elektromosra cseréli flottáját

A Vatikán tisztán elektromos meghajtásúra cseréli szolgálati autóflottáját, ezzel is tovább csökkentve a Róma szívében található városállam hozzájárulását a levegőszennyezéshez és a klímaváltozáshoz.

A tervekről Roberto Mignucci, a Vatikánvárosi Államot irányító hivatal műhelyeinek és felszerelésének igazgatója a L’Osservatore Romano napilapnak elmondta, hogy a kizárólag villanyautókból álló flotta ideális lenne a Vatikán számára, mivel annak területe mindössze 0,44 km2, és a külső birtokai is viszonylag közel, néhány tíz kilométeres távolságban találhatók.

A flotta évente csupán körülbelül 6400 kilométert tesz meg, ami nagyjából átlagosan 18 kilométeres futást jelent naponta.

Fotó: Toyota

Az elektromos hajtásra való átállás egyben példamutatás is. 

A pápa és a Vatikán egyébként már régóta igyekszik mérsékelni környezetterhelését, mostanában például egy károsanyag-kibocsátásmentes, hidrogénüzemű Toyota Mirai-jal fuvarozzák Ferenc pápát, XVI. Benedek pápa pedig 2400 napelemtáblát telepíttetett a Paul VI csarnok tetejére. 

Egyelőre nem derült ki, hogy pontosan milyen járművekkel és mikorra tervezi a környezetbarát autókra való átállást a Vatikán.

Neked ajánljuk
Zöld Péntek: Kolozsvár péntekenként környezetbarát közlekedésre ösztönzi lakóit Imádják az elektromos autókat a magyarok Mindenkit a teremtett világ, a Föld egészségének helyreállítására hív Ferenc pápa Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam