2021. július 31., Oszkár
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csak Európában lehet hozzájutni a Volkswagen ID.5-höz

A Volkswagen a tesztelés utolsó szakaszában jár az ID.5-tel, amely várhatóan 2021-ben kerül piacra, ám a különleges villanyjárgányt a hírek szerint csak Európában lehet majd megvásárolni.  

Az ID.5-ről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy MEB-platformra épül, és kialakítását tekintve nagyobb lesz mint az ID.4. 

Korábban már megjelentek fotók egy tesztautóról, amelyet Németországban kaptak lencsevégre. Az autó számos hasonlóságot mutat a közelmúltban megjelent ID.4-gyel, például a prototípus elülső részén, azonban ahogy haladunk egyre hátrébb, ez a hasonlóság úgy olvad el. 

Fotó: ecars.hu

Egyébként igen csekély lesz a különbség az ID.4 és az ID.5 között a hajtáslánc tekintetében, ráadásul a két villanyautó árkülönbsége is 1500-2500 euró körül várható. 

Thomas Ulbrich, a Volkswagen e-mobilitásért felelős igazgatója az Automobilwochénak adott interjújában pedig elárulta, hogy

az ID.5-öt csak Európában fogják gyártani, és csak itt is fogják értékesíteni. 

A Volkswagennek eddig bejött az ID.-széria, ezért nem is olyan meglepő, hogy gőzerővel folyik tovább a munka, és már a láthatáron a sorozat legújabb tagja, az ID.5.  

Neked ajánljuk
Német pénzből német elektromos autóra költenek a német vásárlók A Mercedesnél 2030-ra búcsút mondanának benzines és dízelautóiknak A divatos ruháknál nem kötelező kiegészítő a kontinenseken átívelő szállítás, a szennyezés és a kizsigerelt munkaerő sem Olaszországi extrémek: úgy hullott az égből a jég, mint a kavics Az ausztrál bozóttüzek erősebben hűtötték a klímát, mint a koronavírussal járó leállás
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam