2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Porsche okkal bízhat a Taycan sikerében

A Porsche első tisztán elektromos autója, a Taycan 2019 szeptemberében debütált, ráadásul a sorozatgyártásra sem kellett sokat várni. A márka bízik a kedvelt villanyjárgány sikerében – 2020 végére ugyanis 20 000 eladott Taycan a célszám.

Az idei év mérhető adatokat hozott a Taycan eladásairól: az első félévben 4480 darabot szállítottak ki, de aztán október végére már több mint 10 000 darab volt belőle a világ útjain. A növekedés itt már látványos, hiszen

3 hónap alatt többet adtak el, mint 2020 első 7 hónapjában összesen.

„Annak ellenére, hogy kereskedéseinket és gyárainkat többször be kellet zárni a koronavírus első hulláma alatt, úgy vélem, hogy jogosan tűzhetjük ki célul a 20 000 eladott darabot az idei évre” – árulta el a Motor und Sport magazinnak Oliver Blume, a Porsche vezére.

Fotó: Porsche

Komolyat kell a Porschénak hajráznia az év utolsó 1,5 hónapjára, hiszen 8-9 ezer darab még hiányzik a nagy rekordhoz. De még ha nem is lesz meg a húszezer, a Taycannal abszolút nem lehet oka panaszra a márka marketingosztályának, hiszen  2020-ban ez a típus volt a legnépszerűbb Európában az összes Porsche közül.

Neked ajánljuk
Nagyot gyorsult a zöld rendszámos autók regisztrációja Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone 3 év, 40 ezer kilométer villanyautóval Magyarországon Így készíthetünk otthon herbamézet A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam