2021. április 17., Rudolf
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már gyártják a MAN-villanybuszokat

Megkezdődött az elektromos MAN-buszok sorozatgyártása Lengyelországban – a tervek szerint az első csuklósok 2021 első felében gördülhetnek le a Starachowicében található üzem gyártósoráról.

Az elektromos Lion’s City modelleket a 2019-es brüsszeli Busworld kiállításon mutatta be a MAN. Az első két prototípus azóta is közlekedik Hamburgban, míg a bemutatóbuszok számos teszten vannak túl, egyikük az ősszel Budapesten is járt.

Hamburgba egyébként további 17 elektromos Lion’s City érkezik az idei év végéig.

A villanybuszok 88 utas szállítására alkalmasak, teljesítményük kiviteltől függően 160 és 270 kilowatt között mozog, ennek megfelelően

a maximális hatótávolságuk a gyártó szerint 200 és 270 kilométer között lesz.

Forrás: MAN

A buszok akkumulátorait konnektorról, a telephelyen lehet tölteni.

A MAN egyik központja a lengyelországi üzem, melyet az elektromos buszok gyártására már felkészített a gyártó, így a hivatalos közlés szerint nemcsak készen áll Starachowice az elektromos Lion’s City buszok gyártására, hanem októberben már be is indult a sorozatgyártás.

„Örülök, hogy most már sorozatgyártású típusként beszélhetünk a Lion’s City E-ről. A sorozatgyártás beindítása mérföldkő a cég életében, amivel tovább bővült a portfóliónk” – nyilatkozta Michael Kobriger, a MAN Truck & Bus vezetőségi tagja.

Neked ajánljuk
Zalaegerszeg a Zöld Busz Program mintaprojektjének ötödik állomása Messze még az egymillió töltőpont az Európai Unióban A Google Maps a károsanyag-kibocsátás csökkentéséért Az amerikai kibocsátás visszaszorítását sürgetik uniós képviselők és üzleti vezetők Szent István városába ért a Zöld Busz Program
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam