2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Hyundai leállítja a benzines és dízeles modelljei forgalmazását Norvégiában

Norvégiában már 2025-től leállítanák a benzin- és dízelhajtású autók forgalomba helyezését. A Hyundai pedig már be is jelentette: nem visz több dízelt és benzines autót az országba. 

A Hyundai norvég PR-menedzsere, Øyvind Knudsen megerősítette, hogy

2021-től nem kívánnak több benzines és dízelautót szállítani az elektromos autózásban élen járó Norvégiába.

Øyvind szerint 2021-ben a Hyundai értékesítésének 90 százalékát a tisztán elektromos autók adják majd, amely tulajdonképpen csökkenést jelent, mivel pillanatnyilag 94 százalékos az elektromos modellek aránya a márka norvég eladásaiban.

Forrás: Hyundai

Ez ráadásul tovább növelhető lenne a jövő évben megjelenő tisztán elektromos, közel 500 km hatótávval rendelkező IONIQ 5 modellnek köszönhetően.

A villanyautosok.hu cikke szerint arra az ellentmondásra, hogy megszűnik a hagyományos modellek értékesítése, de közben 94-ről 90 százalékra csökken az elektromos autók aránya, a hidrogén lehet a válasz. Minden bizonnyal a hidrogén-üzemanyagcellás Hyundai NEXO-nak szánják az eladások 10 százalékát.

A koreai gyártó terveiben globálisan is fontos szerepet játszik az elektromosítás: célja, hogy 2025-re a világ három legnagyobb elektromosjármű-gyártója között jegyezzék.

Neked ajánljuk
Nem gurulhatnak be többé Párizsba az idős dízelek és az agg benzinesek 2026-ban mutatják be az utolsó belső égésű motoros Audikat Norvégia beszáll az energetikai átmenetbe, de nem engedi el az olajat Nem várt problémát okoztak a tasmán ördögök Ausztráliában Hogyan vigyázzunk a balatoni nyaralás közben a biciklinkre?
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam