2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Audi is eurómilliárdokat költ az elektromobilitásra

Az Audi sem sajnálja a pénzt az elektromobilitásra. A négykarikás márka csak villanyautók gyártására 10 milliárd eurót költene. 2025-re ugyanis több mint 30 elektromos modellt kíván a palettájára tenni, amiből 20 tisztán elektromos.

Az Audi kizárólag a tisztán elektromos modellek fejlesztésére és gyártásának elősegítésére kíván 10 milliárd eurót elkölteni. De azért a plug-in hibridek sem maradnak magukra, ezen hajtáslánc fejlesztéseire további 5 milliárd eurót különített el a gyártó. 

„A most bejelentett beruházás az alapja a Roadmap E akciótervnek, célunk, hogy 2021 és 2025 között kompromisszumok nélküli valósíthassuk meg azt. Ez magában foglalja a tisztán és részben elektromos modellek piaci bevezetését is. Az elektromos mobilitásra egymagában 15 milliárd eurót szánunk, 40 százalékkal többet, mint eredetileg terveztük” – idézte a gyártó szavait az e-cars.

Forrás: Audi

2025-re az AUDI AG mintegy 30 modellre bővíti e-portfólióját, amelyek közül körülbelül 20-at kizárólag elektromos akkumulátorok működtetnek.

Valószínűleg jelentős összeg megy az Artemis projektre, melynek célja, hogy 2024-re egy igazán „hatékony elektromos autót” tudjanak piacra dobni. A kezdeményezést az Audi vezérigazgatója, Markus Duesmann indította azért, hogy „az Audi számára egy úttörő modellt dolgozzon ki gyorsan és bürokráciamentesen”.

Neked ajánljuk
Nagyot gyorsult a zöld rendszámos autók regisztrációja Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone 3 év, 40 ezer kilométer villanyautóval Magyarországon Így készíthetünk otthon herbamézet A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam