2021. június 13., Anett, Antal
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Audi is eurómilliárdokat költ az elektromobilitásra

Az Audi sem sajnálja a pénzt az elektromobilitásra. A négykarikás márka csak villanyautók gyártására 10 milliárd eurót költene. 2025-re ugyanis több mint 30 elektromos modellt kíván a palettájára tenni, amiből 20 tisztán elektromos.

Az Audi kizárólag a tisztán elektromos modellek fejlesztésére és gyártásának elősegítésére kíván 10 milliárd eurót elkölteni. De azért a plug-in hibridek sem maradnak magukra, ezen hajtáslánc fejlesztéseire további 5 milliárd eurót különített el a gyártó. 

„A most bejelentett beruházás az alapja a Roadmap E akciótervnek, célunk, hogy 2021 és 2025 között kompromisszumok nélküli valósíthassuk meg azt. Ez magában foglalja a tisztán és részben elektromos modellek piaci bevezetését is. Az elektromos mobilitásra egymagában 15 milliárd eurót szánunk, 40 százalékkal többet, mint eredetileg terveztük” – idézte a gyártó szavait az e-cars.

Forrás: Audi

2025-re az AUDI AG mintegy 30 modellre bővíti e-portfólióját, amelyek közül körülbelül 20-at kizárólag elektromos akkumulátorok működtetnek.

Valószínűleg jelentős összeg megy az Artemis projektre, melynek célja, hogy 2024-re egy igazán „hatékony elektromos autót” tudjanak piacra dobni. A kezdeményezést az Audi vezérigazgatója, Markus Duesmann indította azért, hogy „az Audi számára egy úttörő modellt dolgozzon ki gyorsan és bürokráciamentesen”.

Neked ajánljuk
A Volkswagen villanyautói vezették az európai eladási listákat 2030-ra a teljes line-upját elektrifikálja a Fiat 50 millió forint az Auditól a Petz Kórháznak A járvány kevésbé élhetővé tette Európa városait Lélegeztetőgép a mosonmagyaróvári mentőknek
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam