2021. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ennyi volt: 2022-től nem jön több hagyományos hajtású Honda Európába

A Honda lehet az első gyártó, amely Európában nem értékesít hagyományos benzines és dízelmotorral szerelt autókat, kizárólag részben vagy teljesen elektromos modelleket. 

Nemrég itt számoltunk be arról, hogy a  Hyundai bejelentette: nem visz több dízelt és benzines autót az elektromos autózásban élen járó Norvégiába, ám a Honda valószínűleg sokkal nagyobb dobásra készül. 

Az insideevs.com-ra  hivatkozva a villanyautosok.hu azt írja, hogy

a Honda lehet az első gyártó, mely egész Európában nem árul majd benzines és dízelmotorral szerelt autókat. 

Az információ egyébként egyenesen Howellstől származik, aki a Honda Motor Europe alelnöke.

Forrás: Honda

A lépés pedig nem is lenne olyan meglepő: 2020-ban ugyanis a Honda a szén-dioxid-kvóta túllépése miatti büntetés elkerüléséhez a Teslától volt kénytelen krediteket vásárolni. A büntetés elkerülése érdekében észszerűnek tűnik a kínálat megváltoztatásával elérni az elvárt flottaszintű szén-dioxid-kibocsátási értéket.

Neked ajánljuk
Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Bemutatták a MÁV saját fejlesztésű IC+ első osztályú kocsiját Budapesten A klímaváltozás növeli a súlyos aszályok gyakoriságát Európában Egységes töltőkkel csökkentené a kényelmetlenséget és a készülékek környezeti lábnyomát az unió Látványos installáció derített fényt a telepes medúzák megejtő és pótolhatatlan világára
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam