2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ennyibe kerül a legnépszerűbb villanyautó Kínában

Szeptember óta a Wuling Hongguang MINI EV a legkelendőbb villanyautó Kínában, ami nem is csoda, hiszen a miniautót a piaci árakhoz képest igen kedvező áron értékesíti a gyártó. 

A SAIC-GM-Wuling közös vállalkozás által forgalmazott jármű idén nyáron került piacra, júniusban még csak 1048 példány talált gazdára, majd a termelés fokozatos felgyorsításával szeptemberre körülbelül 14 500 darabra, októberre majdnem 21 000-re nőtt az eladások száma, novemberben pedig kicsivel több, mint 33 000 darabot vittek haza a vásárlók.

Megjelenése óta összesen majdnem 86 000 példány kelt el.

A villanyautosok.hu kínai sajtóértesülésekre hivatkozva azt írja, hogy az országban gyártott alternatív meghajtású járművek közül a Hongguang MINI EV volt az egyetlen, melynek havi eladásai meghaladták a 30 000 darabot.

A villanyautóban akár négy fő is utazhat, de a hátsó ülések lehajthatók a nagyobb, 741 literes csomagtér érdekében. A meghajtást egy 20 kW-os, 85 Nm-es villanymotor végzi, ami 100 km/h-s végsebességre elég, az akkumulátor kapacitása viszont a vásárlók választása szerint lehet 9,3, illetve 13,9 kWh. A hatótáv az előbbinél 120, az utóbbinál 170 kilométer.

Fotó: Wuling 

A Hongguang MINI EV vonzerejéhez az ára is jelentősen hozzájárul:

a járgányt nagyjából 4400 amerikai dollárért, azaz nagyjából 1,3 millió forintért lehet megvásárolni.

A General Motors kínai vállalkozása korábban azt nyilatkozta, hogy szeretné Kínán kívül is elérhetővé tenni a modellt, de konkrétumot egyelőre nem lehet tudni. 

Neked ajánljuk
Vízutánpótlás és elektromos hajtás – Tart a Zöld város program Debrecenben Francia és német kollégáival folytat pénteken klímacsúcsot a kínai elnök Mikor lesznek olcsóbbak az elektromos autók? Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam