2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ennyibe kerül a legnépszerűbb villanyautó Kínában

Szeptember óta a Wuling Hongguang MINI EV a legkelendőbb villanyautó Kínában, ami nem is csoda, hiszen a miniautót a piaci árakhoz képest igen kedvező áron értékesíti a gyártó. 

A SAIC-GM-Wuling közös vállalkozás által forgalmazott jármű idén nyáron került piacra, júniusban még csak 1048 példány talált gazdára, majd a termelés fokozatos felgyorsításával szeptemberre körülbelül 14 500 darabra, októberre majdnem 21 000-re nőtt az eladások száma, novemberben pedig kicsivel több, mint 33 000 darabot vittek haza a vásárlók.

Megjelenése óta összesen majdnem 86 000 példány kelt el.

A villanyautosok.hu kínai sajtóértesülésekre hivatkozva azt írja, hogy az országban gyártott alternatív meghajtású járművek közül a Hongguang MINI EV volt az egyetlen, melynek havi eladásai meghaladták a 30 000 darabot.

A villanyautóban akár négy fő is utazhat, de a hátsó ülések lehajthatók a nagyobb, 741 literes csomagtér érdekében. A meghajtást egy 20 kW-os, 85 Nm-es villanymotor végzi, ami 100 km/h-s végsebességre elég, az akkumulátor kapacitása viszont a vásárlók választása szerint lehet 9,3, illetve 13,9 kWh. A hatótáv az előbbinél 120, az utóbbinál 170 kilométer.

Fotó: Wuling 

A Hongguang MINI EV vonzerejéhez az ára is jelentősen hozzájárul:

a járgányt nagyjából 4400 amerikai dollárért, azaz nagyjából 1,3 millió forintért lehet megvásárolni.

A General Motors kínai vállalkozása korábban azt nyilatkozta, hogy szeretné Kínán kívül is elérhetővé tenni a modellt, de konkrétumot egyelőre nem lehet tudni. 

Neked ajánljuk
Tannistest: idén több mint a fele elektromos Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Olyan kisautóra vágytál, amely parkoláskor még kisebb lesz? Zöldebb, méltányosabb, digitálisabb és ellenállóbb Európa a cél Októberben különösen ideje van a javítgatásnak
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam