2021. április 17., Rudolf
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megújult a Tesla-szoftver

Több hasznos újítással érkezik a legújabb teslás frissítés. A 2020.48.5-ös verziószámmal jelölt szoftver nem minden modell, illetve nem minden régió esetében ugyanazokat a változásokat hozza, de minden Tesla kamatoztathatja az újításokat. 

Több olyan újítást is bevezet a Tesla, amely egyelőre csak Kínában lesz elérhető. A navigáció például az ottani tulajdonosoknak ezek után már

3D-s grafikával is segít a sávválasztásban a bonyolultabb útkereszteződéseknél és lehajtóknál. 

Szintén kizárólag Kínában változtatott a Tesla azon, hogy hogyan reagáljon az autó a hirtelen fékezésre. Az új szoftverrel ha gyorsan és erősen lépünk a fékpedálra, a megszokottól eltérően a féklámpa gyors villogásba kezd, jelezve a veszélyhelyzetet. 

Fotó: Shutterstock

A Model 3-ban és Model Y-ban újdonságként érkezik a többi között, hogy a jobb oldali tekerhető gombbal eltüntethetjük az éppen beérkezett üzenetről szóló értesítést.

A teslasok.hu cikke szerint a Sentry Mode-hoz is hozzányúltak a Tesla programozói, amely ezek után az autó beépített memóriájába menti majd a legfrissebb riasztáskor rögzített felvételeket. 

A Model S-ek és Model X-ek esetében a frissítés után a töltőport melletti gombbal is lehetőség lesz kioldani a kábelt. 

Neked ajánljuk
Zár a Tesla Tilburgban, nem éri meg fenntartani a gyártást Megint balesetet okozott egy önvezető Tesla Mikor lesznek olcsóbbak az elektromos autók? Az amerikai kibocsátás visszaszorítását sürgetik uniós képviselők és üzleti vezetők Szent István városába ért a Zöld Busz Program
Tovább a forrásra: teslasok.hu
Vissza
Hírfolyam