2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Debrecenben lesz a BMW elektromobilitási stratégiájának kulcspontja

Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere bejelentette, hogy a BMW debreceni üzeme lesz a kulcspontja a német autógyártó elektromobilitásra épülő stratégiájának.

Szijjártó Péter a Facebook-oldalára feltöltött videóban kiemelte, hogy a BMW döntése „fantasztikusan jó hír, hiszen azt mutatja, hogy Magyarország a tradicionális autóipari korszakot követően az elektromos autózásra épülő korszakban is a világ vezetői közé fog tartozni”. A nyilatkozatból azt is megtudhattuk, hogy

a BMW sokkal nagyobb szerepet szán a debreceni gyárnak, mint ahogy azt először tervezték, ugyanis nagy lépésekkel haladnak előre az elektromos autók tekintetében.

A BMW a közelmúltban bejelentette, hogy kifejlesztenek egy új platformot, kizárólag elektromos meghajtású modellek számára. Az új platformra épülő autók gyártásában kulcsszerepet kap az építés alatt álló debreceni gyár.

Forrás: Szijjártó Péter/YouTube
Neked ajánljuk
Imádják az elektromos autókat a magyarok Elektromos autók, belföldi akkumulátorgyártás – Nem csak a klímacélok motiválják Joe Bident 2 és fél millió forinttal támogatja Debrecen az árván maradt gyerekeket 1 milliárd dolláros összefogás indíthatja be a megújuló befektetéseket a világ elmaradott térségeiben A biogazdálkodás 2050-re egész Európa élelmiszerigényét fedezheti
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam