2021. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

2021-ben indul az elektromos Opelek ralibajnoksága

2021-ben Németországban külön márkakupában indulnak az Opel Corsa-e Rally villanymotoros raliautók. Közben pedig teljes gőzzel megy az ADAC Opel e-Rally Cup versenysorozatra készülő Opel Corsa-e Rally átfogó fejlesztési programja is.

„Elektromos raliautóval még nincsenek tapasztalatok, ezért a projekt első részében számításokra és szimulációkra voltunk utalva. Most ezeket helyettesítjük egymás után gyakorlati mérésekkel. A tesztek másik súlyponti kérdése az akkumulátor terhelhetősége és hőháztartása, valamint a szoftver adaptálása” – árulta el az Opel Motorsport igazgatója, Jörg Schrott az autó fejlesztésével kapcsolatban.

Mint kiderült,

már nemcsak a tartóssági teszten, de egy 1500 kilométeres versenyszimuláción is túl vannak az e-raliautók, amelyek jövőre saját márkabajnokságot kapnak Németországban.

Forrás: Opel Deutschland/YouTube 

Az Opel Motorsport négy Corsa-e Rally kocsija november végén teljesített egy versenyhétvége-szimulációt, a háromnapos próbát a Pferdsfeld Test Centerben rendezték meg, és a 100 kW (136 LE) teljesítményű járművek probléma nélkül futották  a nagyjából 1500 kilométert. 

Az ADAC Opel e-Rally Kupa első szezonját 2021 májusában kezdi meg, az ügyfélcsapatok pedig márciusban kapják majd kézhez az autóikat.

Forrás: electric drive/YouTube 

Az Opel nem titkolt célja, hogy a Corsa-e 2022-ben nemzetközi sikereket érjen el az ERC-ben a Rally4 kategóriában.

Neked ajánljuk
140 elektromos Mini Coopert rendelt dolgozóinak a Deloitte Sorozatgyártásra kész az ultrarcuki elektromos minijármű Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak Bíróság mondta ki, hogy az Indonéz elnök nem tett eleget a levegőminőség javításáért
Tovább a forrásra: rallyfeeling.hu
Vissza
Hírfolyam