2021. június 13., Anett, Antal
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Olaszországban nagy sikere van a Fiat 500e-nek

Olaszországban is megfigyelhető a hagyományos autók eladásainak visszaesése, mellette pedig a konnektoros hibrid és tisztán elektromos autók térnyerése. 2019 novemberéhez képest idén novemberben 8 százalék feletti mértékben csökkentek az újautó-eladások.

2019-ben 152 000 személyautót adtak el, idén csak 140 000 darabot, melyekből a benzines modellek részesedése 31 százalék, a dízeleké 29 százalék, a hibrideké 23 százalék. A tisztán elektromos és konnektoros hibridek 3,4 százalék, illetve 3,5 százalékos részesedése nem tűnik hatalmasnak, de

ha figyelembe vesszük, hogy egy év alatt közel ötszörösére növekedtek a tiszta üzemű autók eladásai, az már előrevetíti a jövőt.

Konnektoros hibridből tavaly novemberben 982 példányt állítottak forgalomba, idén pedig 4940 darabot, akkumulátoros villanyautóból pedig a tavalyi 1068-as szám 4089-re növekedett.

Novemberben ezek a típusok voltak a legnépszerűbbek:  

Fotó: .opportunityenergy.org

Mint kiderült, november volt az első hónap, amikor a hazai gyártású Fiat 500e is kapható volt, amely nagyon erősen kezdett, rögtön megszerezte a negyedik helyezést 513 példánnyal, az ötödik pedig a Renault Twingo ZE modell lett (411 db).

Fotó: Fiat
Neked ajánljuk
2030-ra a teljes line-upját elektrifikálja a Fiat Tetemes börtönbüntetés járhat a környezet- és egészségkárosító acéltermelésért Olaszországban A járvány kevésbé élhetővé tette Európa városait Lélegeztetőgép a mosonmagyaróvári mentőknek A fenntartható és kreatív jövőről is gondolkodhatnak a MANK Múzeumok éjszakájára szervezett programkavalkádjának résztvevői
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam