2021. október 15., Teréz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Extrém hidegben tesztelik a BMW iX-et

A BMW iX a #NEXTGen 2020-as dizájn-világpremierje után a bajor prémiumgyártó új technológiai zászlóshajójának prototípusai „elutaztak” a sorozatgyártás előtti utolsó téli tesztekre, méghozzá az extrém hideg körülményeket kínáló Skandináv-félsziget északi részére.

A megbízhatósági és finomhangolási utazás Európa legészakibb vidékére kalauzolta a BMW iX prototípusait. A finnországi Lappföld és az észak-norvégiai North Cape felé vezető kietlen utakon

nem csupán a BMW eDrive hajtáslánc-technológia ötödik nemzedéke, de a futómű-technológia vezérlőrendszerei is kivételesen megterhelő útviszonyok és időjárási körülmények közepette bizonyíthatnak. 

Az intenzív tesztek során a mérnökök mindenekelőtt azt vizsgálják, hogy a hajtáslánc- és a futómű-technológia alkotóelemei mennyire működnek együtt a csúszós, kiszámíthatatlan útfelületeken. 

Az iX az első olyan modell, amelyet a BMW Group új, moduláris, rendkívül széles tartományban alkalmazható jövőbeni eszköztárának alapjaira fejlesztett ki. A vállalatcsoport új technológiai zászlóshajóját a kezdetektől tisztán elektromos mobilitásra tervezték, a BMW eDrive hajtáslánc-technológia, az intelligens, könnyűszerkezetes járműépítés és az optimalizált aerodinamikai tulajdonságok legkorszerűbb innovációival új hatékonysági mércét állítva a luxus SAV- (Sports Activity Vehicle) modellek mezőnyében. A két elektromos motor együtt több mint 370 kW/500 lóerő maximális teljesítmény leadására képes.

Fotó: e-cars.hu

A zord körülmények között végzett tesztek során a BMW eDrive hajtáslánc-technológia alkotóelemei rendkívüli kihívásokkal néznek szembe: a járműtöltő technológiának és a nagyfeszültségű akkumulátoroknak a tél közepén, extrém alacsony hőmérsékletben kell tanúbizonyságot adniuk kifogástalan hétköznapi használhatóságukról.

A BMW iX a következő hónapokban a vezetés élményének új korszakát hozhatja el.

Neked ajánljuk
Nagyot gyorsult a zöld rendszámos autók regisztrációja Tannistest: idén több mint a fele elektromos 575 csukabálnát ejtettek el az idei norvég vadászati szezonban A videójátékok környezeti lábnyomán is faraghat a Microsoft Továbbra is problémát jelent a nitrátszennyezés Európában
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam