2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Renault vezeti az európai villanyautók piacát

A Renault vezeti az európai elektromos járművek piacát, november végéig ugyanis összesen 95 985 darab villanyautót adtak el. A tavalyihoz képest ez 80 százalékos növekedést jelent. 

Az e-cars.hu információja szerint hazánkban 2020 november végéig összesen 343 darabot adtak el a Renault Zoéból, mellyel a márka 13,25 százalékos piaci részesedést ért el. A tavalyi év azonos időszakához képest ez kiugró eredmény, hiszen

az eladott darabszám több mint háromszoros növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest,

és a piaci részesedés aránya is több mint 8 százalékos emelkedést jelent 2019 azonos időszakához viszonyítva.

Fotó: Renault

„Ezek a kiemelkedő eredmények több tényezőnek is köszönhetők: egyrészt a Renault Zoe kategóriájában nagyon előnyös ajánlatnak tekinthető Magyarországon is” – fogalmazott Wachtler Tamás, a Renault Hungária ügyvezető igazgatója. Hozzátette: „Vásárlóink az egyik legnagyobb hatótávolságú modellhez juthatnak hozzá, az idei évben gyorsan gazdára talált állami támogatással és a Renault Hungária által nyújtott további támogatással, amelyhez gazdag felszereltségi és alacsony fenntartási költség társul. Az eladási adatok emelkedéséhez hozzájárulhatott továbbá a Nagy Zoe-próba tesztelési lehetőségünk is, ahol az érdeklődők az ismert rövid távú teszt helyett akár egy teljes hétvégére is elvihették a Zoé, hogy megtapasztalják az elektromos autózás előnyeit.” 

Mint kiderült, a Kangoo Z.E. továbbra is a legkeresettebb elektromos kishaszonjármű: 2010 óta összesen 57 595 darabot adtak el Európában.

„Az egészségügyi helyzet ellenére az elektromos járművek értékesítése Európában továbbra is nagyon dinamikus, a főbb európai piacokon 70-80 százalék körüli növekedési arányt tapasztalunk. Az EV-eladások a teljes piac körülbelül 5 százalékát teszik ki. 2020 januárja óta több mint 84 000 ZOE-t értékesítettek, ami a tavalyi mennyiség kétszerese. A két fő piac Franciaország 33 000 darabbal és Németország, ahol több mint 25 000 Zoét adtak el. A modell fejlődése során a Zoét sokoldalúságáért dicsérték, és kategóriájában a legjobb választásának nevezték, így ez lett a legeladottabb elektromos autó éves viszonylatban 2020 novemberében” – mondta Gilles Normand, az Elektromos Járművek és Mobilitási Szolgáltatások vezető alelnöke.

Neked ajánljuk
Merész húzással népszerűsíti az elektromos autókat a brit Renault Egyre jobban szeretik a magyarok az elektromos autókat A hulladék mennyisége már nem nő együtt a gazdasággal Európában Innovatív fogkefével bővítheti termékkínálatát a Rossmann Megtisztítják a Tétényi-fennsíkot az építési és egyéb hulladékoktól
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam