2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jönnek a tisztán elektromos Ferrarik!

Riválisaihoz hasonlóan a Ferrari is beáll azon márkák sorába, melyek kínálatában szabadidőautó is található: az olasz gyártó ráadásul SUV-formában tárja elénk először 100 százalékban elektromos hajtásláncát is.

A Ferrari első ilyen modellje várhatóan a Purosangue lesz, mely állítható magasságú futóműves, négyszemélyes kivitelű crossover, mozgatásáról kiviteltől függően benzinmotoros, illetve fejlett hibrid hajtáslánc gondoskodik. Ez lesz az F175-ös kódjelzésű új Ferrari, mely a hírek szerint a későbbiekben két új testvérmodellt is kap majd. Az F244-es verzió várhatóan 2024-ben mutatkozik be, az F245-ös típus leleplezésére pedig előreláthatólag 2026-ig kell várni.

Fotó: autocar.com

Az F244 és az F245 közös vonása a tisztán elektromos hajtáslánc, melynek négy villanymotorja mintegy 610 lóerős teljesítményt ad majd le.

Az akkumulátor kapacitása 80 kWh-snak ígérkezik, de jó eséllyel ennél nagyobb kapacitású változatokban is elérhetők lesznek a Ferrari új modelljei.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért Ökoest-előadássorozat a teremtett világ védelméről Aláírásgyűjtés egy benzinmentes jövőért Őszi teendők: komposztálás, mulcsolás és megelőzés
Tovább a forrásra: zoldautok.hu
Vissza
Hírfolyam