2021. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már lehet pályázni a Zöld Busz Programra

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a Zöld Busz Projektiroda elektromos buszok megvásárlását támogató kiírásának első körében 2021. január 4. és február 4. között várják a pályázatokat.

Az ITM közleménye szerint a felhívás keretében 25 ezresnél nagyobb lélekszámú települések igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást kiöregedett, magas károsanyag-kibocsátású autóbuszaik lecseréléséhez elektromos meghajtásúra.

A támogatás mértéke a kiváltani tervezett autóbuszok kibocsátási normájához igazodik 50 százalékos maximális támogatási szintig.

A pályázati felhívás azt az elvet követi, hogy

minél öregebb a cserélni kívánt busz, annál nagyobb legyen a támogatás mértéke.

Fotó: Zöld Busz Program/Facebook 

A Klíma- és természetvédelmi akcióterv keretében elindított program célja a leginkább szennyező buszok mielőbbi kivonása a forgalomból, ezzel a városi életminőség javítása.

A Zöld Busz Program 36 milliárd forintos teljes keretéből a 2020–2021-es időszakra 4,2 milliárd forint keretösszeg áll a pályázók rendelkezésére. A támogatás elektromos buszok mellett önjáró trolibuszok beszerzésére, a kapcsolódó töltőinfrastruktúra kiépítésére is fordítható.

  • A programról itt lehet bővebben tájékozódni. 
Neked ajánljuk
A Zöld Busz Program hozzájárul klímacéljaink eléréséhez Egy modern klasszikus: elektromos Ikarus busz Budapesten A klímaváltozás gyorsíthatja fel a vonatközlekedés fejlődését A klímaváltozás növeli a súlyos aszályok gyakoriságát Európában Egy estére akár biokutatók is lehetünk
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam