2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

2022-ben jöhet az olcsóbb Tesla?

A kínai média szerint akár már 2022-ben elindulhat az olcsóbb Tesla gyártása. Az autó valószínűleg a Model 3 alapjaira épülne, a tervezett ár pedig 160-200 ezer jüan körül, azaz a 7-9 millió forintos sávban mozogna.

A villanyautosok.hu szerint ha ez lenne a korábban beharangozott 25 ezer dolláros Tesla, akkor annak itthoni induló ára – a Model 3 importfelára alapján – valahol bruttó 12-13 millió forint között lenne. 

Persze a 2022-es céldátum jelentheti a jövő év végét is, és eleinte biztosan csak kevés autó készülne. Tehát 2023 előtt nem várnánk a tömegtermelést.

Fotó: Twitter/@Tesla__Mania

Ha a villanyautó valóban a Model 3 alapjaira épül, az meggyorsíthatja a fejlesztést, ami pedig magát a gyártást illeti: a sanghaji Tesla-üzem második üteme mellett nemrég újabb bővítési szakasz kezdődött. 

Neked ajánljuk
Így tesztelik a Model Y-t – Videó Sanghajból a Tesla minőség-ellenőrzéséről Nagyon jó negyedévet zárt a Tesla, itt jönnek az adatok Mennyit nyerhet vele a Tesla, ha mindenki használhatja a Superchargereket? Elbírálták a Zöld Busz Program első pályázatait Szélsőségesen alacsony a Nagy-sóstó vízszintje, beavatkozásra van szükség
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam