2021. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

2022-ben jöhet az olcsóbb Tesla?

A kínai média szerint akár már 2022-ben elindulhat az olcsóbb Tesla gyártása. Az autó valószínűleg a Model 3 alapjaira épülne, a tervezett ár pedig 160-200 ezer jüan körül, azaz a 7-9 millió forintos sávban mozogna.

A villanyautosok.hu szerint ha ez lenne a korábban beharangozott 25 ezer dolláros Tesla, akkor annak itthoni induló ára – a Model 3 importfelára alapján – valahol bruttó 12-13 millió forint között lenne. 

Persze a 2022-es céldátum jelentheti a jövő év végét is, és eleinte biztosan csak kevés autó készülne. Tehát 2023 előtt nem várnánk a tömegtermelést.

Fotó: Twitter/@Tesla__Mania

Ha a villanyautó valóban a Model 3 alapjaira épül, az meggyorsíthatja a fejlesztést, ami pedig magát a gyártást illeti: a sanghaji Tesla-üzem második üteme mellett nemrég újabb bővítési szakasz kezdődött. 

Neked ajánljuk
Különleges városi cirkáló a Renault-tól Nagyot lépett az elektromobilitás területén a Volkswagen A Tesla a napelemes piacot is meghódíthatja? Sikerült télen megmászni a „vad hegyet” (videóval) Még két hétig lehet jelentkezni a gazdaság zöldítését támogató pályázat előminősítésére
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam