2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Egyesült Királyságban is brillíroznak a villanyautók

2019 decemberében az Egyesült Királyságban eladott, hálózatról tölthető elektromos járművek piaci részesedése csupán 6,6 százalék volt. 2020 decemberében már az értékesített autók 23,4 százaléka volt elektromos. 

Decemberben összesen 31 022 darab, hálózatról tölthető elektromos autó talált gazdára az Egyesült Királyságban, amely 23,4 százalékos piaci részesedést jelent. Ebből 21 914 darab volt tisztán elektromos, ez piaci részesedés tekintetében 16,5 százalék. 9108 darab plug-in hibrid is elkelt, melyek piaci részesedése 6,9 százalék.

2020-ban összesen 175 083 villanyautót adtak el az országban, ami jelentős növekedés a 2019-es adatokhoz képest, akkor csupán 72 834 darab ilyen járművet értékesítettek. 

Fotó: Shutterstock

2020 utolsó hónapjának legnépszerűbb autója a Tesla Model 3 lett, amelyből összesen 5798 darabot adtak el. A második helyen a Volkswagen Golf, a harmadik helyen pedig a Ford Fiesta végzett. A negyedik helyezett szintén egy elektromos modell, a VW ID.3 lett 3188 eladott példánnyal.

Az egész éves elektromos eladások tekintetében szintén a Tesla Model 3 végzett az élen. A második helyre a Nissan Leaf kapaszkodott fel. A harmadik helyért pedig kifejezetten kiélezett harc folyt a Renault ZOE és a VW ID.3 között, azonban a Kia e-Niro sem maradt le sokkal. A további sorrend pedig: Jaguar I-Pace, MG ZS, Audi e-tron, BMW i3.

A vásárlók már több mint 100 különböző elektromos autó közül választhatnak az Egyesült Királyságban, idén pedig további 35 modellel bővül a paletta.

Erre szükség is van, hiszen 2030-ra be akarják szüntetni a belső égésű motorral szerelt járművek árusítását, 10 évvel korábban, mint azt eredetileg tervezték.

Neked ajánljuk
Egyre jobban szeretik a magyarok az elektromos autókat Interaktív térkép készült az ország elektromosautó-töltőiről A második elektromos koncepcióautóját mutatta be a Sony a CES-en A Stellantis mostantól csak elektromos hajtással kínálja a kisbuszait és nagy autóit Óriási jéghalkolóniára bukkantak a Weddell-tengerben (videóval)
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam