2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ezernél több e-kerékpár beszerzését támogatja a kormány

Több mint ezer újabb elektromos kerékpár vásárlását támogatja a kormány a legutóbb zárult pályázati forduló eredményeként – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) MTI-hez eljuttatott közleményében idézik Schanda Tamás stratégiai és parlamenti államtitkárt, aki közölte:

az elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlását támogató egymilliárd forintos keretösszegű pályázat január 8-án lezárt fordulójára 1185 kérvény érkezett több mint 128 millió forintra.

Fotó: Shutterstock

A pályázat első körében 1019 elektromos kerékpár vásárlására ítéltek meg támogatást, több mint 110 millió forintot, a következő forduló várhatóan február 1. és 5. között lesz.

A támogatás a jármű árának legfeljebb fele lehet, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer, nyomatékszenzorosoknál pedig maximum 150 ezer forint.

Neked ajánljuk
Az önkormányzat célja, hogy a város minél élhetőbb legyen Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone PEDELEC–2020: újra nyitva a pályázat október 8-ig A videójátékok környezeti lábnyomán is faraghat a Microsoft Továbbra is problémát jelent a nitrátszennyezés Európában
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam