2021. július 31., Oszkár
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ezernél több e-kerékpár beszerzését támogatja a kormány

Több mint ezer újabb elektromos kerékpár vásárlását támogatja a kormány a legutóbb zárult pályázati forduló eredményeként – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) MTI-hez eljuttatott közleményében idézik Schanda Tamás stratégiai és parlamenti államtitkárt, aki közölte:

az elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlását támogató egymilliárd forintos keretösszegű pályázat január 8-án lezárt fordulójára 1185 kérvény érkezett több mint 128 millió forintra.

Fotó: Shutterstock

A pályázat első körében 1019 elektromos kerékpár vásárlására ítéltek meg támogatást, több mint 110 millió forintot, a következő forduló várhatóan február 1. és 5. között lesz.

A támogatás a jármű árának legfeljebb fele lehet, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer, nyomatékszenzorosoknál pedig maximum 150 ezer forint.

Neked ajánljuk
Újabb lépés a zöldebb, élhetőbb, egészségesebb Párizsért Meghitt, zöld és innovatív megoldást kínál Bécsben egy temetkezési vállalkozás Olaszországi extrémek: úgy hullott az égből a jég, mint a kavics Az ausztrál bozóttüzek erősebben hűtötték a klímát, mint a koronavírussal járó leállás Mosolyt csempésztek nehéz sorsú gyerekek arcára Tarnaleszeszen
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam