2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöldzónákat hozna létre a Volvo Svédországban

Zöld városi zónák jöhetnek létre a svédországi Göteborg városában, melyek tervezésében a Volvo is jelentős szerepet tölt be. A svéd autógyártó ezeken a területeken tesztelheti az önvezető technológiáját. 

A Volvo ezekben a zónákban kipróbálhat olyan dolgokat, mint az autók földrajzi viszonyok miatt életbe lépő korlátozásai, ami azt jelenti, hogy a járműveknek bizonyos területeken tisztán elektromos módra kell váltaniuk, és tartaniuk kell a sebességhatárokat.

Az újonnan kiépített közlekedési infrastruktúra lehetővé teszi az aktív biztonsági rendszerekkel való kapcsolatfelvételt, így a forgalomban részt vevők hasznos információkat oszthatnak meg egymással. A göteborgi zöldzónákban

lesz elegendő elektromos töltőállomás, valamint néhány önvezető taxit is szolgálatba állítanak.

Fotó: Volvo

Mivel a zónák kialakítását a Volvo a kezdetektől felügyelni fogja, biztosítani tudják a teszteléshez szükséges környezetet. A tervek szerint a munkálatok már tavasszal megkezdődhetnek.

Neked ajánljuk
Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt Műanyaghulladékból mennyei desszertek?! Paks II.: Aggodalmak a földrengésbiztonság kérdése miatt Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Egy app, amellyel játszva tudatos fogyasztóvá válhat
Tovább a forrásra: alapjarat.hu
Vissza
Hírfolyam