2022. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöldzónákat hozna létre a Volvo Svédországban

Zöld városi zónák jöhetnek létre a svédországi Göteborg városában, melyek tervezésében a Volvo is jelentős szerepet tölt be. A svéd autógyártó ezeken a területeken tesztelheti az önvezető technológiáját. 

A Volvo ezekben a zónákban kipróbálhat olyan dolgokat, mint az autók földrajzi viszonyok miatt életbe lépő korlátozásai, ami azt jelenti, hogy a járműveknek bizonyos területeken tisztán elektromos módra kell váltaniuk, és tartaniuk kell a sebességhatárokat.

Az újonnan kiépített közlekedési infrastruktúra lehetővé teszi az aktív biztonsági rendszerekkel való kapcsolatfelvételt, így a forgalomban részt vevők hasznos információkat oszthatnak meg egymással. A göteborgi zöldzónákban

lesz elegendő elektromos töltőállomás, valamint néhány önvezető taxit is szolgálatba állítanak.

Fotó: Volvo

Mivel a zónák kialakítását a Volvo a kezdetektől felügyelni fogja, biztosítani tudják a teszteléshez szükséges környezetet. A tervek szerint a munkálatok már tavasszal megkezdődhetnek.

Neked ajánljuk
Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny Tavaszra új életre kelnek a Kis-Sárrét vizesélőhelyei New York törvénnyel vetne gátat a divatipar környezetkárosításának Utazások a földgolyón – A Karib-tenger térség (videó)
Tovább a forrásra: alapjarat.hu
Vissza
Hírfolyam