2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bemutatkozott a Citroën ë-Berlingo

A kereskedelemben is egyre nagyobb szerepet fog kapni az emissziómentes helyi kiszállítás – ezt a nagyobb autómárkák is felismerték. Ezúttal a Citroën mutatta be hivatalosan is a népszerű furgon elektromos változatát, ë-Berlingo néven. 

Az ë-Berlingóban 50 kWh kapacitású az akkupakk mérete. A WLTP-hatótáv 275 km, míg az elektromos motor teljesítménye 100 kW. Az AC villámtöltő teljesítménye 11 kW (3 fázis) és a DC villámtöltés képessége is kellemes, 100 kW-os.

A villanyfurgon 2021 második félévétől gurul be az európai piacra, és elsőként  a kétüléses verzió lesz elérhető, később pedig  jön az utasok szállítására (3 üléssoros) alkalmas modell.

Összesen négy kivitelben tervezi a gyártó a Berlingót árulni, így lesz még két extra hosszított változat is (M: 4,40 m, és XL: 4,75 m). Változattól függően a maximális rakománytömeg 800 kg lehet, az elérhető raktér pedig 4,4 m3 űrtartalmú. Még vontatni is lehet majd az ë-Berlingóval, maximum 750 kg tömeget.

Az elektromos Berlingo komoly piacvezető szerepet tölthet be a villanyfurgonok területén: az akkumulátorra 8 évet vagy 160 000 km garanciát vállal a gyártó.

Forrás: Il Mondo dei Trasporti/YouTube
Neked ajánljuk
Következő fázisába lépett a brüsszeli alacsony kibocsátási zóna Vasúton kötik össze a Kelet országait és az Európai Uniót Hogyan lehetne az online vásárlás kevésbé szennyező? Hálóba gabalyodott, sérült bálnára bukkantak az Antarktiszon Hogyan hasznosulhat a kidobott fenyőfa?
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam