2021. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Különleges városi cirkáló a Renault-tól

Mobilize néven mobilitásszolgáltató céget indított a Renault-csoport, mellyel az előrejelzései szerint a közösségi közlekedés, az energetika és az információalapú szolgáltatások üzletágai felé tör utat magának. A márka a koncepció részeként mutatta be a cserélhető aksis villanyautóját is. 

Mint kiderült, a Mobilize célja túlmutat az emberek és csomagok szállításán – az adott célra fejlesztett járművek mellett szoftverek is készülnek, valamint olyan szolgáltatásokat kínál majd az ügyfelei számára, mint az autóbérlés és biztosítás.

A cég első terméke ismerősnek tűnhet, egyrészt mert sok tekintetben hasonlít a márka jól ismert négykerekű motorkerékpárjára, az elektromos Twizyre.

Fotó: Renault

Az EZ-1 egyike a négy tisztán elektromos járműnek, amely a Mobilize égisze alatt elérhető lesz az ügyfelek számára. Hozzá csatlakozik a Dacia Spring, valamint egy elegáns szedán, míg az utolsó kilométeres áruszállításhoz is felkínál egy kis haszongépjárművet a francia márka. 

Neked ajánljuk
Nagyot gyorsult a zöld rendszámos autók regisztrációja Mennyire éri meg elektromos autóra váltani? 3 év, 40 ezer kilométer villanyautóval Magyarországon Újabb támogatással segítik az ökogazdálkodásra vállalkozókat Kőhalmi Zoltán új regénye egy „hulladékgazdálkozási science fiction, amelyben a szemét körül forognak a dolgok”
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam