2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagyot lépett az elektromobilitás területén a Volkswagen

A Volkswagen személyautó-üzletága 2020-ban több mint 212 ezer, legalább részben elektromos hajtásrendszerű, ezen belül csaknem 134 ezer tisztán elektromos (BEV) autót szállított ki világszerte.

A 2019-es eladásokat dinamikusan meghaladó értékesítést Ralf Brandstätter, a márka vezérigazgatója már fordulópontnak értékeli az elektromos mobilitás felé vezető átalakulás folyamatában.

Mint fogalmazott, szerinte a Volkswagen jó úton halad célkitűzése megvalósításában, hogy piacvezetővé váljon a tisztán elektromos, akkumulátorhajtású gépkocsik szegmensében. „Minden más vállalatnál jobban képviseljük a vonzó és megfizethető elektromos mobilitást” – jelentette ki.

Mint kiderült, a részben elektromos hajtásrendszerű gépkocsik eladása 158 százalékkal, a tisztán elektromosaké pedig 197 százalékkal nőtt tavaly 2019-hez képest.

Fotó: Volkswagen

A Volkswagen személyautó-üzletága 2020-ban kilenc új elektromos és hálózatról tölthető hibrid modellel jelent meg a piacon, a BEV- és a hibridmodellek részesedése így már a márka teljes kiszállításainak 12,4 százalékát is elérte Európában, a 2019. évi 2,3 százalék után.

A márka legnépszerűbb modellje 56 500 eladott járművel az ID.3  volt, majd – bár csak szeptemberben érkezett a piacra – ezt mintegy 41 300 darabbal követte az e-Golf2, illetve közel 24 ezer autóval a Passat GTE3.

Az idén további modellekkel bővül az alternatív meghajtású kínálat: érkezik a ID.4, amely a márka első, teljes mértékben elektromos világautója, valamint új BEV-modellek és plug-in hibridek.

A márka magyarországi importőre, a Porsche Hungaria tájékoztatása szerint tavaly Magyarországon 547 villanyhajtású Volkswagen kelt el, ezzel a márka piacvezetővé vált a magyarországi elektromobilitásban, a teljesen elektromos autók piacán részesedése 18 százalék.

A Volkswagen korábban bejelentette, hogy 2022-re minden jelentős járműszegmensben kínál majd a moduláris elektromos platform (MEB) műszaki alapjaira épülő elektromos gépkocsikat, 2025-ig csak Volkswagen márkajelzéssel 20 elektromos modellt vezetnek be, 2025-re pedig éves szinten legalább 1,5 millió elektromos gépkocsi értékesítése szerepel a tervekben.

Neked ajánljuk
Nagyot gyorsult a zöld rendszámos autók regisztrációja Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone ID.Life – A VW elektromosból is megalkotta a népautót? Így készíthetünk otthon herbamézet A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam