2022. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Joe Biden elektromosra cseréli a teljes szövetségi autóflottát

Joe Biden, az USA új elnöke elektromos meghajtásúra cseréli a szövetségi autóflottát – ez közel 645 000 járművet jelent. Ebben benne van 245 000 civil, 173 000 katonai és 225 000 postai jármű. 

„A szövetségi kormánynak hatalmas járműparkja van, amelyeket tisztaüzemű, elektromos autókra cserélünk. Ezeket amerikai munkások készítik majd, itt, Amerikában” – közölte a nemrég megválasztott elnök. 

Az e-cars.hu cikke szerint a legkönnyebben lecserélhető kategória a személyautóké lesz, ezekből már most is van elérhető kínálat, ami a közeljövőben csak bővülni fog, ha a GM és a Ford valóban belehúz.

Fotó: Shutterstock

Kihívást jelenthet a katonai járművek villamosítása, hiszen itt számos elvárásnak kell megfelelnie egy adott járműnek.

Ezzel szemben a postai járművek kiváltása egyszerűbb feladat lesz, és az ide szánt járművek napi rutinja is kiált az elektromos meghajtásért.

Neked ajánljuk
Az újautó-piac zsugorodott, a tisztán elektromos autók értékesítése kilőtt Tavaly kevesebb autót adott el az Audi, de az elektromos modellek értékesítése kilőtt Újabb „marhaság” – jelölnék az alacsony gázkibocsátású marhahúst Minikonferencia a fenntartható divat és a márkaépítés kihívásairól Még tart az Ana okozta károk felmérése Délkelet-Afrikában
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam