2021. március 4., Kázmér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Joe Biden elektromosra cseréli a teljes szövetségi autóflottát

Joe Biden, az USA új elnöke elektromos meghajtásúra cseréli a szövetségi autóflottát – ez közel 645 000 járművet jelent. Ebben benne van 245 000 civil, 173 000 katonai és 225 000 postai jármű. 

„A szövetségi kormánynak hatalmas járműparkja van, amelyeket tisztaüzemű, elektromos autókra cserélünk. Ezeket amerikai munkások készítik majd, itt, Amerikában” – közölte a nemrég megválasztott elnök. 

Az e-cars.hu cikke szerint a legkönnyebben lecserélhető kategória a személyautóké lesz, ezekből már most is van elérhető kínálat, ami a közeljövőben csak bővülni fog, ha a GM és a Ford valóban belehúz.

Fotó: Shutterstock

Kihívást jelenthet a katonai járművek villamosítása, hiszen itt számos elvárásnak kell megfelelnie egy adott járműnek.

Ezzel szemben a postai járművek kiváltása egyszerűbb feladat lesz, és az ide szánt járművek napi rutinja is kiált az elektromos meghajtásért.

Neked ajánljuk
Olcsó, vagány és elektromos: itt a spanyolok villanyautója A villanyautósok számára is hasznos funkcióval bővült a Google Maps Új elnök – new deal: mit hozhat az új amerikai klímapolitika? A klíma mindig is mozgatta a történelem kerekét Visszavonulóban az ár- és belvíz, hétfő óta gyorsabban apad a Tisza
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam