2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ismét lehet pályázni az elektromoskerékpár-támogatásra

Újra lehet jelentkezni az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elektromobilitást ösztönző pályázatára, amelynek célja – a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben megfogalmazottaknak megfelelően – a teremtett világunk védelme, a magyarok egészségügyi állapotának javítása.

Steiner Attila, az ITM körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára elmondta, hogy a tárca pályázata rendkívül népszerű, az első körben 1019 kerékpár vásárlására ítéltek meg támogatást több mint 110 millió forint értékben, a második fordulóban pedig 1185 kérvény érkezett összesen több mint 128 millió forint értékben.

Az 1 milliárd forint keretösszeggel kiírt pályázat harmadik fordulójában február 5-ig lehet jelentkezni.

Fotó: Shutterstock

Ezúttal is magánszemélyek juthatnak hozzá kedvezményesen az elektromos rásegítésű kerékpárokhoz. Pályázatot legalább három hónapos folyamatos munkaviszonnyal, megbízási jogviszonnyal vagy vállalkozói jövedelemmel rendelkezőknek lehet benyújtani, személyenként maximum egy bicikli támogatására.

A támogatás maximális mértéke a pedálszenzoros rásegítésű kerékpárok esetében a maximum 400 000 forintos eladási ár 50 százaléka, de legfeljebb 90 000 forint, a nyomatékszenzoros kerékpárok esetében a maximum 900 000 forintos eladási ár 50 százaléka, de legfeljebb 150 000 forint.

A pályázatok támogatásáról az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. dönt 20 munkanapon belül, és a nyertesek részére a döntéstől számított 10 munkanapon belül, a pályázati portálon keresztül juttatja el a támogatói okiratokat. A tervek szerint a pályázat negyedik körében 2021. március 1-je és március 5-e között lehet majd benyújtani a kérelmeket.

Neked ajánljuk
Nem sci-fi: az MNB alanyi jogon támogatná az e-autó-vásárlást Milyen legyen az Aquincumi híd? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam