2021. június 18., Arnold, Levente
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A General Motors is átáll a villanyautók gyártására

A General Motors (GM) azt tervezi, hogy 2035-re teljesen átáll az elektromos autók gyártására, és csak megújuló energiát használ minden létesítményében, 2040-re pedig minden tevékenysége karbonsemleges lesz.

Mary Barra, a legnagyobb amerikai autógyártó vállalat vezetője egy héttel azután ismertette az ambiciózus célokat, hogy Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke nagyszabású klímavédelmi rendeleteket írt alá a tiszta energiaforrások részesedésének növelése és a károsanyag-kibocsátás visszaszorítása érdekében.

A General Motors 2,55 millió járművet értékesített az Egyesült Államokban, de ezek közül mindössze mintegy 20 ezer volt tisztán elektromos.

A vállalat tavaly novemberben jelezte, hogy 20 milliárd dollár helyett 27 milliárdot fordít a következő öt évben elektromos és önvezető járművek fejlesztésére.

Fotó: Shutterstock

A GM azt tervezi, hogy

az évtized közepére 30 teljesen elektromos modellt tud kínálni szerte a világban, és amerikai modelljeinek 40 százaléka akkumulátoros elektromos autó lesz 2025 végére, sőt a városi terepjárók, a crossoverek, a szedánok és a teherautók is elektromos meghajtást kapnak.

Egy sor ország, Japántól kezdve Nagy-Britanniáig, azt ígérte, hogy betiltja a benzin- és dízelmotoros autók értékesítését 2035-ig. Ilyen tilalmat tervez Kalifornia, az Egyesült Államok egyik legnagyobb autópiaca is.

Neked ajánljuk
Hol tartanak az e-autók, és mikor búcsúzunk el belső égésű motoros társaiktól? Emberi jogi bíróság előtt találhatja magát Norvégia Rekordhőséget hozott a június az Egyesült Államokban B terv az álláskeresőknek Pár éven belül emberen is tesztelik az öregedést legyőző eljárást
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam