2021. május 9., Gergely
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Február 1-től elektromos buszok közlekednek Pakson

Pakson elektromos autóbuszok váltották fel a korábbi dízelüzemű járműveket február 1-től a helyi közösségi közlekedésben. A járatok útvonalain 10 lengyel gyártmányú, 200, illetve 250 kilowattóra kapacitású, Solaris típusú autóbusz közlekedik.

A járműveket és a töltő infrastruktúrát az önkormányzat 1,7 milliárd forintért, az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program támogatásával szerezte be.

Az évente tervezett 561 ezer kilométeres futásteljesítmény esetén egy elektromos üzemű busz 512,21 tonna szén-dioxid-kibocsátást vált ki.

Fotó: Paks/Facebook

Az autóbuszok áramellátását a paksi atomerőmű zsinórárama, valamint naperőművekből származó megújuló energia biztosítja.

Az önkormányzat közlése szerint a vonaljegyek változatlanul 200 forintba kerülnek, az összvonalas bérlet ára 4000 forintra csökken február 1-től Pakson.

Neked ajánljuk
Messze még az egymillió töltőpont az Európai Unióban Kibocsátás-csökkentés és felkészülés a vízhiányra – Itt a Budapesti Klímastratégia Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Falusi fortély – Tavaszi vetés (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam