2021. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Február 1-től elektromos buszok közlekednek Pakson

Pakson elektromos autóbuszok váltották fel a korábbi dízelüzemű járműveket február 1-től a helyi közösségi közlekedésben. A járatok útvonalain 10 lengyel gyártmányú, 200, illetve 250 kilowattóra kapacitású, Solaris típusú autóbusz közlekedik.

A járműveket és a töltő infrastruktúrát az önkormányzat 1,7 milliárd forintért, az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program támogatásával szerezte be.

Az évente tervezett 561 ezer kilométeres futásteljesítmény esetén egy elektromos üzemű busz 512,21 tonna szén-dioxid-kibocsátást vált ki.

Fotó: Paks/Facebook

Az autóbuszok áramellátását a paksi atomerőmű zsinórárama, valamint naperőművekből származó megújuló energia biztosítja.

Az önkormányzat közlése szerint a vonaljegyek változatlanul 200 forintba kerülnek, az összvonalas bérlet ára 4000 forintra csökken február 1-től Pakson.

Neked ajánljuk
Elbírálták a Zöld Busz Program első pályázatait Újabb lépés a zöldebb, élhetőbb, egészségesebb Párizsért Mi minden állhat a paksi teljesítménykiesés mögött? A BKK augusztusi akciója: hétfőnként diákbérlettel kedvezményes jegy váltható az állatkertbe Úgy tűnik, az új energiacímkéket még szoknunk kell
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam