2021. április 17., Rudolf
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Budapesten is egyre többen közlekednek kerékpárral

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) négy, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 64,3 százalékkal nagyobb forgalmat mértek 2021 januárjában az előző év azonos hónapjához képest. A számlálók még soha nem mértek ennyi kerékpározót ezeken az útvonalakon – közölte a Magyar Kerékpárosklub.

Halász Áron, a szervezet elnökhelyettese az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írta, hogy a legnagyobb, majdnem 80 százalékos emelkedés a Bem rakparton és a Weiss Manfréd úton volt januárban, de a Hungária körút és az Árpád híd bringaútján is jelentős a növekedés.

Az első, 2017 januárjában végzett mérési eredmények háromszorosát számolták idén januárban a Bem rakparton, és mintegy kétszeresét a Csepelre vezető Weiss Manfréd úton és a Hungária körúton.

Fotó: Shutterstock

Az idei számok illeszkednek a 2020-as növekedési trendhez, amikor 15 százalékkal több kerékpározót mértek az előző évhez képest. A legnagyobb, 61 százalékos növekedés decemberben történt – tette hozzá.

A kerékpárosklub szerint azért is figyelemreméltó a növekedés, mert a kijárási korlátozások, az egyetemek, a vendéglátóhelyek bezárása és a nagyon sok munkahelyen bevezetett otthoni munkavégzés miatt kevesebben közlekedtek a fővárosban. Egyre többen rájönnek, hogy a kerékpár télen is a legszabadabb, legmegbízhatóbb, legegészségesebb közlekedési eszköz.

Neked ajánljuk
Messze még az egymillió töltőpont az Európai Unióban 2021 az európai vasút éve Egyre bicajosabb város Budapest Az „élő fűnyíró” bölényeken múlhat a spanyol erdők sorsa Közel 300 szervezet vesz részt az ország megtisztításában
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam