2021. április 17., Rudolf
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntarthatóbb utazásra szólít fel Harry herceg

A brit herceg szerint a pandémia után az utazási ágazat és a turizmus környezettudatosabb működésére van szükség. Harry úgy gondolja, itt a lehetőség, hogy végre újraszervezzék az egész utazási szektort. 

Az utazási szektor az egyik olyan ágazat, amit a koronavírus-világjárvány a legérzékenyebben érintett. Erzsébet királynő unokája szerint mindez jól mutatja, hogy mennyire fontos a turizmus szerepe, de azt is, hogy fontos környezettudatos, fenntartható módon átalakítani a szektort.

„Tudjuk: az, hogy ne utazzunk, nem opció” – idézi a Reuters Harryt a Travalyst kezdeményezés éves összefoglalójából.

„Most viszont itt van előttünk a lehetőség, hogy máshogy, jobban csináljuk a dolgokat. Az utazás és a turizmus sem kivétel ezalól.

Fotó: Shutterstock

Ahogy az ágazat újra feléled a krízis után, nagyon fontos, hogy változtassunk” – tette hozzá.

Harry, akárcsak apja, Károly herceg, nagyon sokszor emeli fel a szavát a környezetvédelem mellett. A herceg szerint most már egyértelmű, hogy az utazási ágazat nem tett eleget a pandémia előtt ahhoz, hogy mérsékelje a klímaváltozást és csökkentse a légszennyezést.

Neked ajánljuk
Magyarország legszebb szurdokai (képgaléria) Az „élő fűnyíró” bölényeken múlhat a spanyol erdők sorsa Közel 300 szervezet vesz részt az ország megtisztításában A klímavédelem sikeréhez a törvényhozók és a gazdasági élet szereplői mellett mindenkire szükség van Ötven év alatt ötven nappal nyúltak meg a magyar nyarak
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam