2021. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megmutatta magát a Volkswagen elektromos SUV-ja

Felbukkantak az első képek a Volkswagen hétüléses villanyautójának gyártási változatáról, melynek alapját a 2019-es ID. Roomzz koncepció adja. A képeket közzétevő Autohome szerint a robusztus járgány SUV ID.6-ként kerül majd piacra.

A megjelenés Kínában 2021 harmadik negyedévében, Európában pedig 2022-ben várható, tehát minden bizonnyal

hamarosan a premierjére is sor kerülhet, miközben az előgyártás már folyamatban is van.

Fotó: Autohome 

A villanyautosok.hu azt írja, a fényképek a kínai hatóságokhoz benyújtott dokumentációból kerültek elő, és jól kivehető, hogy két, egymástól kicsit különböző típust ábrázolnak. Szinte biztos, hogy csakúgy, mint az ID.4 esetében, az egyiket a FAW-Volkswagen, a másikat a SAIC-Volkswagen gyártja majd. Ami a dizájnt illeti, egyértelműen kivehetők az ID.4 divatterepjáró stílusjegyei, ám szembetűnő a furcsa, a kerékívek fölé kinyújtott első fényszóró.

Kínai hírek szerint az autó 4876 mm hosszú, 1848 mm széles, 1680 mm magas, tengelytávja pedig 2965 mm. Ha nem tévednek, akkor a meghajtást eleinte egy 150 kW-os villanymotor végzi a hátsó tengelyen, amihez később csatlakozik egy 75 kW-os villanymotor előre, az összkerékmeghajtás érdekében.

Neked ajánljuk
Imádják az elektromos autókat a magyarok A Tesla Model 3 kedvenc a villanyautók között, és a 16. legnépszerűbb személyautó Megszületett a megállapodás: a Fisker gyártja az első elektromos pápamobilt Pár éven belül emberen is tesztelik az öregedést legyőző eljárást Rekordhőséget hozott a június az Egyesült Államokban
Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam